English

Nieuws

Geen Orlando Concours in 2018

“Stichting Kamermuziek Limburg heeft besloten om na vier succesvolle edities van het Orlando Concours – het voormalige Charles Hennen Concours – een sterker accent te leggen op educatieve begeleiding van jonge professionele ensembles. Daartoe zullen jaarlijks enkele talentvolle, veel belovende ensembles worden geselecteerd. Deze ensembles worden begeleid in de masterclass tijdens het Orlando Festival en zullen op de Orlando (regio)concerten optreden, waardoor een grotere podiumervaring kan worden opgedaan.”
Ad ’s-Gravesande, voorzitter Stichting Kamermuziek Limburg

Lees meer

Terugblik Orlando 2017

Op alle terreinen werd een verheugende groei geconstateerd: meer publiek, (en dus hogere recettes), meer masterclassdeelnemers, meer amateurdeelnemers, meer lessen voor iedereen, meer bezoekers op Rolduc, meer radio aandacht, meer radio-uitzendingen. Kortom, een alleszins gezonde ontwikkeling. Ook de schrijvende pers gaf dit jaar veel aandacht: De Limburger, Volkskrant, NRC en het Financieel Dagblad besteedden middels interviews met Henk Guittart en Jonathan Dove, voorbeschouwingen en recensies aandacht aan Orlando. Deze artikelen zijn toegevoegd aan dit bericht. Lees ze hier!

Lees meer

Orlando Samenspel Cursus 2018

Tijdens de Orlando Samenspel Cursus duik je deze winter (jan-mrt 2018) in de wereld van het ensemblespel. We delen je in een ensemble in, of je speelt met je eigen ensemble. Onder begeleiding van studenten van het Conservatorium Maastricht studeer je in vier repetitieochtenden een muziekstuk in. Je krijgt zelfs een masterclass van een Orlando musicus én je krijgt de kans om het samen uit te voeren. Dit alles voor maar € 25,-. Schrijf je nu in!

Lees meer

Behn Kwartet wint Orlando Concours 2017

Gisteravond heeft het Behn Kwartet (musici uit Nederland, Groot-Brittannië en Nieuw Zeeland) de eerste prijs, de Charles Hennen Prijs, van het Orlando Concours 2017 gewonnen. Dit jaar werd het concours uitgeschreven voor internationale strijkkwartetten. Tijdens de drukbezochte finale, die in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theater Heerlen werd gehouden, gaf het Behn Kwartet indrukwekkende vertolkingen van de allerlaatste compositie van Sir Peter Maxwell-Davies uit 2016 en van het tweede strijkkwartet, ‘Intieme Brieven,’ van Janáček.

Lees meer