Orlando Festival

Van 11-21 augustus 2022 vindt de 40ste editie van het Orlando Festival plaats. 

Het Orlando Festival, het oudste en grootste kamermuziekfestival van Nederland, is bedoeld voor muziekliefhebbers van alle leeftijden, voor amateurs en beroepsmusici.

Orlando levert sinds de oprichting in 1982 een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en bevordering van kamermuziek in Nederland en daarbuiten. Jaarlijks worden twee evenementen georganiseerd: het tiendaagse Orlando Festival in de zomer en de Orlando Samenspelcursus met vier lesdagen in het voorjaar.

Het Orlando Festival heeft een uitstekende internationale reputatie opgebouwd en neemt een sterke positie in als het enige grote kamermuziekfestival in Zuidoost-Nederland. Uiteenlopende groepen van beoefenaars van kamermuziek en een breder publiek worden samengebracht in een uitnodigende en bruisende festivalsfeer.

Het hart van het Orlando Festival bevindt zich in Abdij Hotel en Conferentieoord Rolduc in Kerkrade, waar de middagconcerten, lessen, masterclasses en workshops plaatsvinden.

De tien Orlando avondconcerten, verzorgd door circa 30 internationale en gerenommeerde kamermusici, vinden deels plaats op andere podia in Zuid-Limburg, zoals Parkstad Limburg Theater Kerkrade, Kloosterbibliotheek Wittem en de Sint Janskerk in Maastricht.

De jonge ensembles en vocalisten van de masterclass verzorgen zo’n 20 regioconcerten op mooie locaties. De bijzondere en succesvolle Orlando formule – veelzijdige programmering, hoog niveau van uitvoeringen, concerten in combinatie met educatie – maakt het Orlando Festival uniek, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd.

Orlando werkt onder meer samen met de (Eu-)regionale muziekscholen, het Prinses Christina Concours, de Stichting Jong voor Oud en met de talrijke Limburgse podia.

Met circa 100 evenementen in tien dagen richt het Orlando Festival zich op concertpubliek uit de Euregio en Nederland, en op festivalbezoekers en actieve deelnemers uit geheel Nederland en het buitenland. De radiozenders Radio 4, L1 en De Concertzender nemen vrijwel alle Orlando concerten op voor latere uitzending, waardoor jaarlijks nog eens naar schatting 200.000 luisteraars kunnen meegenieten. Orlando produceert jaarlijks bovendien 1 tot 2 compact discs met (live-)opnames van interessante onderdelen van het festivalprogramma.

Een overzicht van de concertprogramma’s van alle voorgaande edities van het Orlando Festival vindt u hier: HISTORIE.

DOELGROEPEN

*publiek van jong tot oud
*amateurmusici van alle niveaus en alle leeftijden
*jonge professionele kamermuziekensembles

Bezoekers

Tijdens het festival kunnen alle evenementen en concerten bezocht worden. U kunt ook een aantal dagen op festivallocatie Rolduc verblijven.

Lees meer over een bezoek aan het Orlando Festival:
Bezoek het Orlando Festival

Amateurdeelnemers

Amateur deelnemers kunnen zowel met een ensemble als individueel deel nemen aan het Orlando Festival.

Lees hier meer over deelname met een eigen ensemble:
amateur ensembles

Lees hier meer over individuele deelname aan:
Ad Hoc op Orlando

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit