Nieuws

40 jaar Orlando, 33 jaar Osiris Trio, een jubileum en een afscheid

Het onvolprezen Osiris Trio houdt, na 33 jaar samenspelen en terugkijkend op een prachtige carrière, in de zomer van 2022 op met bestaan.

Vanwege hun decennialange innige en bijzondere band met het Orlando Festival heeft onze artistiek leider, Henk Guittart, hen verzocht om hun echte afscheid tijdens Orlando te vieren, met uitvoeringen van hun favoriete composities. Dat heeft geresulteerd in een prachtig bont ‘boeket’, kenmerkend voor het Osiris Trio en representatief voor de programmering van Orlando, met repertoire uit de 18e, 19e,20ste en 21ste eeuw.

U krijgt zeven kansen om van het Osiris Trio afscheid te nemen, met composities van Frank Martin, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Ron Ford, Franz Schreker, Klas Torstensson en Olivier Messiaen. In drie werken treedt het Osiris Trio op met gastmusici: sopraan Charlotte Riedijk, klarinettist Bart de Kater, hoornist Ron Schaaper en klarinettist Alan R. Kay (op veler verzoek in een herhaling van Messiaen’s Quatuor pour la fin du temps).

En vanzelfsprekend komt er een mooi afscheidsfeest!

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit