Nieuws

Groot nieuws: Orlando verhuist!

De HuB Kerkrade wordt het bruisende hart van het Orlando Festival.

De Raad van Toezicht en wij hebben na rijp beraad besloten dat we het Orlando Festival in 2022 niet meer op Rolduc organiseren. Er kleefden steeds meer logistieke en financiële bezwaren aan het verblijf op Rolduc. We hopen dat u, ondanks de mogelijke sentimentele binding aan Rolduc, waar 39 edities van het Orlando Festival hebben plaatsgevonden, begrip zult hebben voor ons weloverwogen besluit.

Het festival verhuist naar het centrum van de stad Kerkrade, naar de zogenaamde HuB Kerkrade, met theater/ bibliotheek en muziekschool, zie www.hubkerkrade.nl/.

Alle middagconcerten en alle avondconcerten zullen plaatsvinden in Theater Kerkrade, waar ook de openbare masterclasses en openbare repetities worden gehouden. We zullen daarnaast zoals gebruikelijk een of twee avondconcerten in Maastricht organiseren.

De tegenovergelegen SMK (muziekschool, zie ook https://smkparkstad.nl/ ) stelt gedurende het festival alle uitstekend geoutilleerde leskamers en de kleine concertzaal ter beschikking van Orlando. Daarmee doen we een grote stap voorwaarts wat betreft accommodatie en akoestiek van de concertzalen, de leskamers en de repetitieruimtes.

Musici, docenten, deelnemers, bezoekers, componisten en ESC-ensembles verblijven in gemengde samenstelling in de twee uitmuntende Fletcher 4-sterren hotels die Kerkrade rijk is. In Erenstein zullen we ook het gezamenlijke diner gebruiken. De lunch zal voor iedereen geserveerd worden in de HuB Kerkrade.

Alle hotelkamers beschikken over eigen toilet en douche of bad. Zie voor meer informatie over beide hotels:
https://www.kasteelerenstein.nl/nl/hotel/over-het-hotel
https://www.fletcherhotelparkstad.nl/nl/hotel/over-het-hotel

Hotel Erenstein kan tijdens Orlando uitsluitend worden geboekt voor een verblijf van 5 of 10 dagen. Dit heeft te maken met het exclusieve gebruik van deze locatie voor Orlando. Alle andere arrangementen komen in Hotel Parkstad terecht.

Van Hotel Erenstein is het 10 minuten lopen naar de HuB, van Parkstad Hotel is de afstand groter, daarom gaan we een shuttle-service regelen, ook zijn er fietsen beschikbaar. Hotel Erenstein (de hoeve stamt uit 1713) beschikt over enkele kamers gelijkvloers, maar niet over een lift. Er zijn twee etages, met steeds tweemaal een comfortabele trap te bereiken. Parkstad is een modern hotel, van alle gemakken voorzien. Hotel Erenstein is door Orlando voor de gehele periode gereserveerd, we zullen natuurlijk proberen om ook Hotel Parkstad zo veel mogelijk met Orlando gasten te vullen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze nieuwe formule een in alle opzichten verbeterde situatie voor Orlando hebben gecreëerd. Alle betrokken partners, Parkstad Limburg Theaters, SMK, gemeente Kerkrade en natuurlijk ook de beide Fletcher-hotels, zijn enthousiast over de verhuizing.

De inschrijving voor amateurdeelnemers (in vaste ensembles en Ad Hoc) en bezoekers start op 1 mei. Ook de losse kaartverkoop begint dan. We zullen u tijdig laten weten via welke website u kunt reserveren, daar wordt nu nog aan gewerkt.

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit