Concerten

Namiddagconcert 9

Datum: vrijdag 19 augustus 2022 Tijd: 16.30 uur Prijs: € 19,- (of met een passe-partout € 40,-) Locatie: Theater Kerkrade
namiddagconcerten

Omschrijving

Een Kerkraads cadeau en de laatste van Beethoven

Gemeente Kerkrade maakte ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum de totstandkoming van maar liefst drie opdrachtwerken mogelijk. Naast een werk voor amateurensemble van Anton Weeren, uitgevoerd op de twee slotconcerten van de amateurensembles, zijn dat Golden Eagle van Elena Nemtsova, eerder uitgevoerd tijdens het festival, en op deze middag een nieuw strijkkwartet van Sam Wamper. De van oorsprong Limburgse componist Wamper schreef al twee belangrijke composities voor Orlando, namelijk de verplichte werken voor het pianotrio-concours in 2015 en het strijkkwartet-concours in 2017. Beide werken beleefden vele uitvoeringen, met name het pianotrio werd in talloze landen uitgevoerd, vooral door het Mosa Trio, dat het werk ook voor zijn debuut-cd opnam.

Met uitzondering van een sporadische cyclische uitvoering van de complete sonates voor piano en viool van Beethoven valt het niet mee om in de concertzaal binnen enkele jaren een volledig overzicht van deze belangwekkende composities te krijgen. Met de twee sonates die in dit festival geprogrammeerd zijn staat de teller op 4. Wordt vervolgd, in versneld tempo!

Programma

Sam Wamper (geb.1983) opdrachtwerk voor strijkkwartet (2022) (wereldpremière)
Loksias Kwartet
Phoebe Roussochatzaki viool
Andrei Nastasa viool
Alejandro Rodríguez altviool
Martin Alvarez violoncello

Ludwig van Beethoven (1770-1827) Sonate nr. 10 in G op.96 (1812)
Allegro moderato; Adagio espressivo; Scherzo. Allegro; Poco allegretto
Shuann Chai piano Anna da Silva Chen viool

Overzicht programma

Avondconcerten

Namiddagconcerten

Regioconcerten

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit