Musici

Anna Da Silva Chen

Musicus 11 – 21 augustus 2022

Violiste Anna Da Silva Chen speelde als soliste bij veel verschillende orkesten in Australië, waaronder de symfonieorkesten van Sydney, Adelaide, Tasmanië, Canberra en Willoughby. Daarnaast gaf ze concerten van Beethoven, Brahms, Elgar, Mendelssohn, Sibelius, Shostakovich, Tchaikovsky en meer. Ze maakte haar Duitse solodebuut in januari 2020 met het Göttinger Symfonie Orkest samen met Nicholas Milton. In 2019 toerde ze door Spanje als soliste met het SCM Blazers Symfonie Orkest, met als hoogtepunt een concert in het Palau de la Música Catalana in Barcelona.

Anna, een fervente kamermusici, trad op met het Omega Ensemble en het Ensemble Q. Ze toerde met Selby & Friends en werkte gedurende 2018 en 2019 samen met het Australische Piano Kwartet, als Artiest in Residentie. Tijdens het slotconcert met het Australische Piano Kwartet speelde ze het concert van Chausson voor viool, piano en strijkkwartet. In de loop der jaren heeft ze strijkkwartetten bestudeerd samen met Eberhard Feltz, Johannes Meisl en leden van het Vienna Philharmonic Orchestra, Borodin, Takács en Doric Quartets.

Anna won een prijs tijdens de Vienna International Music Competition, won meerdere prijzen in de Gisborne International Music Competition en werd geselecteerd als een semi-finaliste voor junioren tijdens de Yehudi Menuhin International Violin Competition in 2012. Ze won de Kendall National Violin Competition in 2011, de National Fine Music Young Virtuoso Award in 2011 en de Australian Naional Youth Concerto Competition in 2010. Daarnaast werd Anna geselecteerd als actieve deelneemster aan de Kronberg Academy Violin Masterclass in 2017, waar ze studeerde bij professor Boris Kuschnir. Ze speelde ook in klassen voor Maxim Vengerov, Barnabás Kelemen,  Johannes Meissl en Pinchas Zukerman.

Anna werd geboren in Sydney in 1996 en studeerde viool bij Sarah Hindson, gevolgd door een aantal jaren studie bij dr. Robin Wilson in het Open Academy Rising Stars-programma. Ze rondde de Bachelor of Music opleiding af bij professor Alice Waten bij het Conservatorium van Sydney. Anna is momenteel af aan het studeren aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen, bij professor Mihaela Martin.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit