Orlando team

Het Orlando Festival wordt georganiseerd door Stichting Kamermuziek Limburg. De organisatie bestaat uit directeur/artistiek leider Henk Guittart, zakelijk leider/producente Nicole Geerlings, assistent productie/coördinator Ad Hoc Bas Clabbers en assistent productie Daniëlle de Vreede. Tijdens de festivalperiode wordt deze vaste kern  versterkt door het vrijwilligersteam.

Henk Guittart

Henk Guittart (geb. 1953) studeerde altviool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jürgen Kussmaul en orkesdirectie bij Louis Sotijn.

Van 1974 tot 1990 was hij altviolist en artistiek leider verbonden aan het door hem opgerichte voormalige Schönberg Ensemble.

Henk was hoofd van de afdeling kamermuziek van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag van 1979 tot 1984. Van 1990 tot 2017 was hij als kamermuziekdocent aan het Rotterdams Conservatorium, CODARTS, verbonden. Ook was hij zeer actief op Codarts als dirigent van ensembles en orkesten. Van 1991 tot 2019 was hij tevens docent kamermuziek aan het Conservatorium van Maastricht, waar hij ook lange tijd hoofdvakdocent altviool en dirigent van het conservatoriumorkest is geweest.

Vanaf oktober 2014 is hij verbonden als artistiek leider aan het Orlando Festival. Per december 2015 is hij benoemd tot directeur/artistiek leider.

Lees hier meer over Henk Guittart

 

Fotograaf: Barry Rooijakkers

Nicole Geerlings

Nicole Geerlings (geb. 1995) studeerde de Bachelor Cultuurwetenschappen en vervolgens de Master Kunst, Cultuur en Erfgoed aan Maastricht University. Tijdens en na haar studie deed ze werkervaring op bij o.a. YOUNG OFFICE (de jongerenafdeling van het Bonnefantenmuseum in Maastricht), Marres Maastricht, de ECI Cultuurfabriek in Roermond en SALLY Dansgezelschap Maastricht.

In 2019 begon Nicole bij het Orlando Festival als assistent manager. Eind 2019 nam ze de taak als producente/office manager over en sinds januari 2021 is ze zakelijk leider/producente van Stichting Kamermuziek Limburg.

Naast haar werk voor Orlando is Nicole ook vrijwilligster bij het Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born en zet ze zich in voor de jongeren in haar woonplaats Swalmen als lid van SJOEZ (“de Samenwirkende Jóngere oet Zjwame”, onderdeel van de Dorpsraad Swalmen).

 

Fotograaf: Anne de Graaf

Bas Clabbers

Bas Clabbers (geb. 1980) heeft zijn muzikale grondbeginselen op trompet geleerd aan de Venlose muziekschool bij Jacq Sanders. Zijn middelbare schooltijd combineerde hij met de vooropleiding van het conservatorium in Maastricht. Na het behalen van zijn diploma studeerde hij in Rotterdam trompet klassieke muziek bij Ad van Zon, André Heuvelman en Jos Verspagen. In die tijd speelde hij ook in het Nationaal Jeugd Orkest, het Nederlands Studenten Orkest en de Rotterdam Young Philharmonic. Hij volgde masterclasses bij Steven Mead, Malcolm McNab en Bart van Lier. Daarna volgde hij een jaar de masteropleiding aan het ArtEZ conservatorium bij Tonnie Kievits. Hier kreeg hij zijn eerste compositielessen en ontwikkelde zich verder in de jazzmuziek en de Cubaanse muziek. Na een aantal jaren als trompetdocent en dirigent te hebben gewerkt, ging Bas in 2010 compositie en analyse studeren bij de vooraanstaande componisten Wim Henderickx en Luc van Hove aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2013 rondde hij beide masters met onderscheiding af.

Bas is werkzaam als dirigent in de amateurblaasmuzieksector (HaFaBra) en als componist en arrangeur voor zowel HaFaBra als symfonieorkesten.

Bas is sinds 2018 verbonden aan het Orlando Festival. Eerst als vrijwilliger, maar inmiddels ook als productie assistent, docent en coördinator van de amateur- en Ad Hoc ensembles. In 2021 schreef hij, speciaal voor het Orlando Festival, een compositie voor het extra amateurproject ‘Nieuwe Muziek op Maat’.

Lees hier meer over Bas

 

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit