Musici

Regina Dohmen

Docent stemontwikkeling, 11 – 21 augustus 2022

Regina Dohmen was na haar studie aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen en aan de Robert Schumann-Hochschule in Düsseldorf meer dan 20 jaar zanglerares en stemvormer van de koren van de Dom in Keulen. Jonge solisten -jongens, meisjes en jonge mannen- werden door haar opgeleid en begeleid bij optredens in de Dom, de opera en op concerten. Ook haar dochter Anna Lucia Richter, mezzosopraan, en haar zoon Lukas (jongenssopraan-solist en tegenwoordig contrabassist bij de Bayerische Rundfunk München) heeft ze tot aan hun studie begeleid. Haar belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de verbinding van stem, lichaam en beweging. Ze studeerde enkele jaren in Masterclasses en privé bij Kurt Widmer (professor aan de Schola Cantorum in Bazel).

Haar werk met de Israëlische danser, choreograaf en bewegingsdocent Amos Hetz zorgde voor een verrijking van de bepaalde dans- bewegings- of muziekstijlen.

In 2014 sloot Regina Dohmen  haar studie aan het Lichtenberger Institut für angewandte Stimmphysiologie af. Sinds enkele jaren geeft ze aan dit instituut individuele lessen en groepsles. In haar studio in Keulen werkt ze met individuele studenten, kleine groepen en ensembles.

Regina Dohmen houdt zich bezig met vraagstukken aangaande het innerlijk beleven van de klank. Wij verlangen naar muziek die ons werkelijk beroert en beweegt. Dat zijn lichamelijke gewaarwordingen, die bewust kunnen worden beleefd. Zowel vanuit een beweging als ook door geluidsgolven. Uit een geïntensiveerde bewustwording van deze gewaarwordingen kan een groter evenwicht van het individu, een toenemende lichtheid in het muziek-maken en een gezonde sociale omgang binnen een ensemble ontstaan.

 

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit