Masterclass ensemble Musici Musici

Trio Nacedo

Trio Nacedo
Lidia Sierra viool
Inés Moreno altviool
Clara muñoz violoncello

Trio Nacedo is opgericht in 2017 in San Sebastián, Spanje. De leden zijn van jongs af aan al verbonden met kamermuziek. In hun concertprogramma’s zoeken ze altijd naar een samenhang in thematiek en betekenis, met de bedoeling een relevante artistieke ervaring te presenteren aan de hedendaagse luisteraar.

Door de diverse selectie van werken tijdens ieder concert, aan de hand van de thematieken ‘humor’, ‘catastrofe en hoop’ of ‘wiskunde’, probeert Trio Nacedo tijdens haar concerten een intieme verbinden te vinden met haar publiek. Ze zijn nieuwsgiering naar het ontdekken, verkennen en verspreiden van het enorme trio-repertoire van de renaissance tot nu. Daarnaast werken ze ook graag met levende componisten en proberen ze hun eigen arrangementen voor het ensemble uit.

Trio Nacedo heeft les gehad van o.a. Andoni Mercero, Lise Berthaud, Claudio Mertínez-Mehner en Xavier Gagnepain. Daarnaast hebben ze ook deelgenomen aan diverse kamermuziek competities zoals ‘Jeunesses Musicales’ Permanent Competition Spain (2017) en de ‘Antón García Abril’ International Competition (2019), waar ze de finale behaalde en diverse prijzen in ontvangst mochten nemen.

Daarnaast voegen de leden een lange lijst aan orkestactiviteiten toe aan hun kamermuziekactiviteiten (o.a. SHMF, EUYO, Lucerne Festival en de Vlaamse Opera). Momenteel volgen de leden van Trio Nacedo een Master en/of voeren ze onderzoeksprojecten uit aan conservatoria als Antwerpen, Freiburg in Breisgau en Genève.

 

Concerten gedurende Orlando Festival 2022:
– 12 augustus Avond-regioconcert Clemenskerk Brunssum
– 14 augustus Regioconcert Odapark Venray
– 15 augustus Regioconcert Agnesbegijnhofkerk Sint-Truiden (België)
– 19 augustus Avondconcert Theater Kerkrade
– 21 augustus Regioconcert Galerie Pictura Aijen

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit