Musici

Judith Soumillion

Musicus 17 – 21 augustus 2022

Judith Soumillion begon op negenjarige leeftijd met harp spelen in de klas van Aurélie Guerreiro Viegas aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Mechelen (België) waar ze afstudeerde met grootste onderscheiding en felicitaties van de jury. Vervolgens volgde ze haar Bachelor-opleiding aan de LUCA School of Arts, campus Lemmens te Leuven (België) bij Lieve Robbroeckx. Ook nam ze deel aan een Erasmusuitwisseling wat haar de kans gaf om te studeren aan het Prins Clausconservatorium te Groningen (Nederland) bij Manja Smits. Momenteel studeert zij ze in de Master-opleiding aan Conservatorium Maastricht in de klas van Anneleen Lenaerts.

Van jongs af aan nam Judith deel aan masterclasses en zomerstages bij gerenommeerde harpisten als Catrin Finch, Jana Bouskova, Isabelle Perrin, Letizia Belmondo, Marie Pierre Langlamet, Elisabeth Fontan Binoche, Imogen Barford en Stephen Fitzpatrick.

Ook nam ze deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Ze won de eerste prijs op het Harpe Diemconcours (2009), de eerste (2010) en de derde (2013) prijs op het Arpeggioconcours, een grootste onderscheiding op de VLAMO-wedstrijd (2013), een eerste prijs op de Belfius Classicswedstrijd (2014) en een finaleplaats in de wedstrijd Suoni d’Arpa (2016).

Naast haar optredens als soliste, speelt Judith ook zeer graag in kamermuziekensembles en orkesten. Ze speelde reeds in zeer gevarieerde kamermuziekformaties als een duo van harp en altsaxofoon, een duo met orgel, een harpduo, een trio met dwarsfluit, altviool en harp. Ook in symfonieorkesten is ze actief. Zo speelde ze al heel fijne projecten met de orkesten van de conservatoria waar ze studeerde en is ze sinds enkele jaren de harpiste bij het Mechels Kamerorkest, ze speelde met dit orkest ook twee maal als soliste. Dit gaf haar ook de kans om in de Belgische opera ‘De Munt’ te spelen. Judith is de afgelopen jaren een terugkerende gast op het Orlando Festival.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit