English
Musici

Judith Soumillion

Musicus 8 – 18 augustus 

Judith Soumillion (21) startte op negenjarige leeftijd met harp spelen in de klas van Aurélie Guerreiro Viegas aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Mechelen (België) waar ze afstudeerde met grootste onderscheiding en felicitaties van de jury. Vervolgens volgde ze haar bacheloropleiding aan de LUCA School of Arts, campus Lemmens te Leuven (België) met Lieve Robbroeckx als leraar. Ook nam ze deel aan een Erasmusuitwisseling wat haar de kans gaf om te studeren aan het Prins Clausconservatorium te Groningen (Nederland) bij Manja Smits. Momenteel is ze haar master begonnen aan Conservatorium Maastricht in de klas van Anneleen Lenaerts.

Van jongs af aan nam Judith deel aan masterclasses en zomerstages bij gerenommeerde harpisten als Catrin Finch, Jana Bouskova, Isabelle Perrin, Letizia Belmondo, Marie Pierre Langlamet, Elisabeth Fontan Binoche, Imogen Barford, Stephen Fitzpatrick enzovoort.

Ook nam ze deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Ze won een eerste prijs op het Harpe Diemconcours (2009), een eerste (2010) en een derde (2013) prijs op het Arpeggioconcours, een grootste onderscheiding op de VLAMO-wedstrijd (2013), een eerste prijs op de Belfius Classicswedstrijd (2014) en een finaleplaats in de wedstrijd Suoni d’Arpa (2016).

Naast spelen als soliste, speelt Judith ook zeer graag in kamermuziekensembles en orkesten. Ze speelde reeds in zeer gevarieerde kamermuziekformaties als een duo van harp en altsaxofoon, een duo met orgel, een harpduo, een trio met dwarsfluit, altviool en harp enzovoort. Ook in orkesten is ze actief. Zo speelde ze al heel fijne projecten met de orkesten van de conservatoria waar ze studeerde en is ze sinds enkele jaren de harpiste bij het Mechels Kamerorkest, waarvan twee maal als soliste. Dit gaf haar ook de kans om in de Belgische opera ‘De Munt’ te spelen.

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit