Musici

Jennifer Heins

Musicus11 – 21 augustus 2022

Jennifer Heins (Delft, 1993) is op 8-jarige leeftijd begonnen met muziekles (piano). Na enkele jaren nam zij slagwerk-les bij Muziekvereniging Rotterdam aan Zee. In het vierde jaar van de HAVO is Jennifer overgestapt naar de School voor Jong Talent, deze school maakt deel uit van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In haar examenjaar ontving zij een aanmoedigingsprijs van de oudercommissie van de School voor Jong Talent.

Op 16-jarige leeftijd werd Jennifer toegelaten tot de Bachelor opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde hoofdvak slagwerk bij Hans Zonderop, Fedor Teunisse, Peppie Wiersma en Theun van Nieuwburg en rondde deze studie af met een 9. Tijdens haar studie was Jennifer slagwerker bij het Nationaal Jeugd Orkest.

In 2014 heeft Jennifer een half jaar gestudeerd aan de Hochschule für Musik München, bij prof. Raymond Curfs in het kader van het Erasmus-Exchange Program.

In juni 2017 heeft Jennifer het diploma Master of Music behaald met een 9 en studeerde zij af door onder andere het slagwerkconcert “Veni, veni, Emmanuel” van James Macmillan te spelen. Dit samen met het Residentie Orkest onder leiding van Ryan Bancroft. Tijdens haar masterstudie volgde Jennifer de orkestmaster specialisatie bij het Residentie Orkest.

Momenteel is Jennifer slagwerker in ensemble Kluster5 en speelt zij als remplaçant met onder andere: het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten, Slagwerk Den Haag en AskoSchönberg. Jennifer is hoofdvak-docent slagwerk bij de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium en geeft bijvak Kleine trom aan de studenten Jazz-drums.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit