Musici

Ingrid Geerlings

Musicus, docent 11 – 21 augustus 2022

Ingrid Geerlings (geb.1972 in Noordwijkerhout) was fluitiste in de Radio Kamer Filharmonie tot augustus 2013. Sindsdien bekleedt zij die functie in het Radio Filharmonisch Orkest. In 1997 voltooide ze haar studie bij Koos Verheul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam met een 10 met onderscheiding.  Ook volgde ze privélessen en masterclasses bij Aurèle Nicolet, Peter Lukas Graf, Karlheinz Zöller, Paul Verheij en Patrick Gallois.

Ingrid won in 1995 de eerste prijs op het Europees Kamermuziek Concours in Colmar, Frankrijk. Vier jaar later werd haar de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw toegekend. Ook kreeg ze in dat jaar de persprijs van de Volkskrant en NRC-Handelsblad.

Als eerste fluitiste heeft Ingrid gewerkt met onder meer Bernard Haitink en Valeri Gergiev. Ze is te beluisteren op de CD Musikalische Talente Europa’s, op twee CD’s van Gruppo Montebello, met opnames uit het Orlando Festival, en op haar recente solo CD Any Way the Wind Blows, die met lof werd overladen. Met ingang van september 2018 is Ingrid benoemd als hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast haar huidige banen is ze fluitiste in Asko|Schönberg.

(Foto: Hans van der Woerd)

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit