Musici

James Austin Smith

Musicus, docent 11 – 21 augustus 2022

Hoboïst James Austin Smith wordt geprezen om zijn virtuoze en briljante optredens (The New York Times) en om zijn gedurfde en levendige geluid (The New Yorker). Smith speelt zowel oude en nieuwe muziek, verspreid over de Verenigde Staten. Hij maakt deel uit van de Chamber Music Society of Lincoln Centre, het International Contemporary Ensemble (ICE), het Talea Ensemble, Cygnus en Decoda. Bovendien is hij regelmatig te gast bij het Orpheus Chamber Orchestra. Hij is verbonden aan de faculteit van de Manhattan School of Music en de State University of New York at Purchase en hij is co-artistiek directeur van Tertulia, een kamermuziekserie die plaatsvindt in restaurants in en om de stad New York.

James Austin Smith nam deel aan vele festivals: Marlboro, Music@Menlo, Lucerne, Chamber Music Northwest, Schleswig-Holstein, Stellenbosch, Bay Chamber Concerts, Mecklenburg-Vorpommern, OK Mozart, Schwetzingen en Spoleto in de Verenigde Staten. Hij heeft opgetreden met kwartetten zoals het St. Lawrence, Orion en Parker. Zijn debuut solo project  “Distance” is uitgebracht aan het begin van 2015 op het TwoPianists Record Label.

James Austin Smith ontving zijn Master of Music in 2008 aan de Yale School of Music en ontving in 2005 zijn Bachelor of Arts (in politieke wetenschap) en zijn Bachelor of Music van de Northwestern University. Hij heeft een jaar als Fulbright Scholar in Leipzig doorgebracht. Smith’s voornaamste leraren zijn Stephen Taylor, Christian Wetzel, Humbert Lucarelli en Ray Still.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit