Musici

Carolien Arends

Docente, 11 – 21 augustus 2022

Carolien Arends studeerde viool aan de conservatoria van Groningen en Den Haag. Zij was gedurende 37 jaar actief als uitvoerend musicus (kamermusicus bij diverse toneelproducties van Toneelgroep De Appel en de Haagse Comedie, orkestlid van het Nederlands Balletorkest) en docerend musicus. In toenemende mate hield ze zich bezig met ontspannende methodes op fysiek en mentaal gebied, dit als tegenwicht voor alle spanning die het musiceren met zich meebrengt.  

Zo beoefende zij decennialang intensief diverse yogatechnieken, Qi Gong en Shiatsu, benevens andere massagetechnieken. Gedurende haar verblijf in Noord-Amerika raakte zij geïnteresseerd in de synthese van nieuwe inzichten met betrekking tot mentale en fysieke blokkades, zoals die geboden wordt door EFT (Emotional Freedom Techniques). Zij studeerde een jaar in Calgary (Canada) aan een gecertificeerde opleiding bij Jeanine Crombé, die zelf in de Verenigde Staten is opgeleid door Gary Craig, grondlegger van de EFT. Daarna rondde zij haar opleiding af in Nederland aan het Novet instituut. Gedurende enkele jaren deed zij praktijkervaring op met het toepassen van EFT in haar sessies met jonge uitvoerende musici, waarbij zowel podiumvrees als ook angst voor geheugenstoornissen met succes werden behandeld. 

In 2019 verzorgde Carolien op Orlandovoorafgaand aan het ontbijt-een dagelijkse halfuursessie Qi Gong, waar zij zich de laatste jaren op toelegt.  

Voor Orlando 2021 heeft zij een aantal oefeningen samengesteld, die specifiek voor musici geschikt zijn, in combinatie met ademoefeningen, om lichaam en spieren los te maken. 

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit