Musici Musici

Catarina M. Santos

Docent, 11 – 21 augustus 2022

Catarina Marques dos Santos is universitair docent Organizational Behavior aan de Maastricht University School of Business and Economics. Ze promoveerde aan de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen bij Maastricht University en ISCTE-IUL (Portugal). Daarvoor studeerde Catarina Sociale en Organisatiepsychologie aan ISCTE-IUL en de Universiteit in Leiden.

Catarina’s expertise ligt op het gebied van organisatiegedrag en psychologie, namelijk teamdynamiek, cognitie, aanpassing, leiderschap en temporele aspecten van teamwerk. Haar onderzoek is gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften, zoals The Leadership Quarterly, Group & Organization Management, European Journal of Work and Organizational Psychology, Journal of Business Research, and Journal of Occupational Health Psychology.

Op basis van bovenstaande expertise heeft Catarina verschillende cursussen op bachelor-, master- en MBA-niveau gegeven en gecoördineerd over organisatiegedrag, crisisbeheersing in organisaties, conflictbeheersing en teamdynamiek. Daarnaast heeft zij scriptie en projecten begeleid op alle niveaus (BSc, MSc, PhD en MBA).

In 2019 won Catarina een prestigieuze internationale beurs in een competitief aanvraagproces. Met deze beurs kan ze haar onderzoek richten op een hedendaags onderwerp op het gebied van organisatiegedrag, namelijk de ontwikkeling van teammentale modellen in verschillende soorten teams. De ontwikkeling van mentale teammodellen is cruciaal in teams die in verschillende industrieën actief zijn, omdat het teams in staat stelt om de coördinatie, samenwerking, leren en prestaties te verbeteren.

 

Catarina M. Santos zal samen met Chantal Savelsbergh de psychologie sessies organiseren.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit