English
Masterclass ensemble Musici

Chekhov Trio

Chekhov Trio
Emma Rhebergen viool
Alexandra Charnomskaya violoncello
Fem Devos piano

Het Chekhov Trio heeft zijn wortels in Maastricht, waar het trio in 2016 is opgericht in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek, en in het bijzonder pianotrio, in het toneelspel: een zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. De naam voor hun pianotrio is daar ook uit voortgevloeid.

Concerten brachten het trio reeds naar diverse podia in Nederland en België. In November 2018 won het Chekhov Trio de tweede prijs en de speciale KCB Award in de divisie kamermuziek, tijdens de International Competition Triomphe de l’Art in Brussel.

Het trio wordt gecoacht en geïnspireerd door Henk Guittart, en namen daarnaast ook deel aan masterclasses, onder meer tijdens het Orlando Festival 2018. Zo volgden ze les bij oa. Rusquartet, Alexander Bonduryanski, Hardy Rittner, Peter Brunt, Nemtsov duo, Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffman en Livia Sohn.

Concerten tijdens Orlando Festival 2019:
10 augustus Centre Céramique Maastricht 13:30 uur
13 augustus Kopermolen Vaals 20:00 uur

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit