Musici

Dirk Luijmes

Musicus 11 – 21 augustus 2022

Dirk Luijmes won prijzen bij (inter)nationale orgelconcoursen en trad op van Warschau tot New York. Hij profileert zich onder meer als harmoniumspeler en liet tal van componisten voor zijn instrument schrijven. Luijmes concerteerde met vooraanstaande ensembles (waaronder Capella Amsterdam, het RIAS Kammerchor en het Nederlands Kamerkoor). Hij speelde mee in diverse speciale producties, waaronder de wereldpremière van de 1919-versie van Stravinsky’s Les Noces, die ook in Paleis Noordeinde was te zien.

Luijmes speelde in het Concertgebouw te Amsterdam en de Musikverein in Wenen. In 2010 verzorgde hij in Carnegie Hall (VS) de Amerikaanse première van het voor hem geschreven First Harmonium Concerto van Martijn Padding, begeleid door ASKO/ Schoenberg o.l.v. Reinbert de Leeuw.

Hij is artistiek leider van Stichting Longen & Tongen en werk­t als tekstschrijver (voor het Concertgebouw) en als radiomaker (NCRV en IKON). Luijmes nam diverse cd’s op, o.a. met een door hem ontdekte suite van Froberger. Zijn opname van het Harmoniumconcerto van Padding kreeg in 2011 een Edison.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit