Musici

Anna Lucia Richter

Musicus, 11 – 21 augustus 2022

Anna Lucia Richter stamt uit een grote muzikale familie. Ze was lange tijd lid van het meisjeskoor van de Keulse Kathedraal en kreeg vanaf haar negende jaar zangles van haar moeder, Regina Dohmen. Daarna werd ze opgeleid door Prof. Kurt Widmer in Bazel en voltooide ze haar zangstudie cum laude bij Prof. Klesie Kelly-Moog in Keulen. Ze werkte bovendien met Christoph Prégardien, Edith Wiens en Margreet Honig. In het voorjaar van 2020 zette ze de stap van sopraan naar mezzosopraan onder begeleiding van zangexpert Prof. dr. Tamar Rachum, die haar nog steeds begeleidt en nu haar hoofddocent is. Een belangrijke stap die wereldwijd nieuwe kansen voor de zangeres opende.

Haar opera repertoire omvat rollen zoals Sandmännchen (Hansel and Gretel), Barbarina (Nozze di Figaro) Ilia (Idomeneo) en Zerlina (Don Giovanni), Eurydice/La Musica in Monteverdi’s Orfeo, in de bejubelde regie van Sasha Waltz (Nederlandse Opera Amsterdam, Luxemburg, Baden-Baden, Berliner Staats Oper en Lille o.l.v. Pablo Heras-Casado). In het voorjaar van 2017 vertolkte ze de hoodrol (Elizabeth Zimmer) in Keith Warner’s nieuwe productie van Hans Werner Henze’s Elegy for Young Lovers in het Theater an der Wien.

Anna Lucia Richter heeft de laatste tijd veelvuldig samengewerkt met Teodor Currentzis en MusicAeterna, onder meer in een concertuitvoering van Mozarts La Clemenza di Tito, met het London Symphony Orchestra en Bernard Haitink, Giardino Armonico en Giovanni Antonini, het Orchestre de Paris en Thomas Hengelbrock en het Budapest Festivalorkest onder leiding van Ivan Fischer. Met deze ensembles was ze herhaaldelijk te gast op grote festivals zoals ‘Artist in residence’ op het Rheingau Music Festival 2018 en op de Köln Philharmonic 2018/19.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit