Musici

Alan R. Kay

Musicus, docent 11 – 21 augustus 2022

Alan R. Kay is eerste klarinettist van de New York Riverside Symphony en de Little Orchestra Society en is voormalig artistiek directeur en mede-aanvoerder klarinet van het Orpheus Chamber Orchestra. Kay speelt ook als eerste klarinettist bij de American Symphony en het Orchestra of St. Luke’s.

Alan Kay ontving de C.D. Jackson prijs op Tanglewood, een Presidentiële Scholar Teacher erkenning, hij won de Juilliard’s 1980 competitie en de Young Concert Artist Award met het Hexagon sextet.

Alan Kay is medeoprichter van de ensembles Windscape en Hexagon. Hij neemt deel aan festivals als Yellow Barn, Orlando Festival(alle edities sinds 2015) en Skaneatles Festival. Zijn innovatieve programmering is onderdeel van het Cape May Music Festival. Alan Kay nam CD’s op met Hexagon, Windscape, de Sylvan Winds, Gruppo Montebello en Orpheus.

Alan R. Kay studeerde orkestdirectie aan The Juilliard School en heeft vele ensembles in en rond New York City gedirigeerd. Kay gaf les aan de Summer Music Academy in Leipzig en geeft momenteel les aan de Manhattan School of Music, Juilliard en Stony Brook. Hij zat in de jury van onder meer de International Chamber Music Competition in Trapani, Italië, de Young Concert Artists International Auditions, Concert Artist Guild auditions en de Fischoff Chamber Music competitie.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit