English
Locatie

Kopermolen Vaals

Adres

Von Clermontplein 11
6291 Vaals

Omschrijving

De Kopermolen, voormalige Lutherse kerk op het von Clermontplein is een bouwkundig juweel uit 1735 met barokke binnen versieringen in hout en stuc. Bijzonder is de achthoekige binnen architectuur. Een intieme locatie met prachtige akoestiek. Het gebouw is uitgerust met moderne voorzieningen. Stichting De Kopermolen Vaals wil kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek in de gemeente Vaals, Zuid Limburg en de omringende Euregio door het organiseren van concerten en tentoonstellingen.

Vaals wordt beschreven en bezongen als buitenland in eigen land. Niet voor niks heeft Stichting Natuur en Milieu dit landschap vijf sterren toegekend vanwege het unieke karakter en de rijke natuur, het is bij uitstek de plek om te genieten van rust en ruimte en schitterende vergezichten, dit tot ver over de landsgrenzen heen rijken. Via idyllische weggetjes en pittige slingerbochten kunt u de dorpskernen van Vijlen, Lemiers en Holset verkennen, waar de landelijke omgeving en markante vakwerkhuizen het decor bepalen. Zeker in de kleinste gehuchten als Raren, Rott en Wolfhaag lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

Behalve een oogstrelend landschap heeft Vaals nog veel meer te bieden. Wat dacht u van de prachtige 18e-eeuwse kern, gebouwen met een bijzondere architectuur. De grote on-Nederlandse aandoende huizen en statige zakenpanden geven Vaals een stadse allure.

Beleef zelf het goede leven van Vaals! Tot ziens in de Kopermolen!

De beste locatie voor parkeren is ’t Schanes, Vaals.

Overzicht locaties

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit