Deelnemers & bezoekers

Amateur Ensembles

U kunt als amateurmusicus met uw eigen ensemble aan het Orlando Festival (12 - 22 augustus 2021) deelnemen. Het Orlando Festival biedt u een unieke muziekvakantie op een prachtige plek in Zuid-Limburg, waar liefhebbers genieten van de wondere wereld van de kamermuziek door het volgen of bijwonen van lessen en het bezoeken van vele concerten.

Spelen in een ensemble, genieten van concerten en lessen, prachtige kamermuziek beluisteren, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemde mensen: jong en oud ontmoeten elkaar op het Orlando Festival!

Alle deelnemers en bezoekers (met overnachting) verblijven tijdens het festival in de prachtige historische Abdij Rolduc, omgeven door mooie tuinen. Alle hotelkamers en repetitieruimtes bevinden zich in dit Hotel en Conferentieoord complex.
U verblijft op basis van volpension op Rolduc. Iedereen ontmoet elkaar tijdens de maaltijden en natuurlijk bij de lessen of als luisteraars bij een masterclass of concert. Dit zorgt mede voor de ontspannen en veelgeprezen Orlando sfeer.
Na de concerten kan bovendien in hotelbar ‘De verloren zoon’ in de gewelven van Rolduc samen met de Orlando musici en andere deelnemers gepraat worden over de muzikale belevingen en ervaringen van de dag.

Amateur-musici van alle leeftijden en van elk spelniveau zijn welkom; wel is een goede voorbereiding van belang om optimaal te profiteren van de lessen. Tijdens de cursus krijgen de ensembles lessen van de uitvoerende Orlando musici die dit jaar uitgenodigd zijn. Het is mogelijk om naast de ensemblelessen ook individuele lessen te boeken. Een unieke kans om privé-les te krijgen van een Orlando musicus!

Vanzelfsprekend kunt u tijdens uw verblijf  alle overige Orlando activiteiten op Rolduc bezoeken, zoals openbare lessen of workshops. Iedere middag is er een namiddagconcert om 16.30 uur in de Aula Minor van Rolduc en elke avond is er een avondconcert op een podium in de regio, waar de musici, soms samen met de deelnemers aan de masterclasses, een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Een bus zal tussen Rolduc en Kloosterbibliotheek Wittem en de St.Janskerk heen en weer reizen, kosten zijn € 2,50 per persoon.

Het Orlando Festival staat bekend om de hoogwaardige lessen en uitvoeringen, en om de gemoedelijke sfeer. Bij de inschrijving kunnen ensembles hun voorkeur aangeven voor één of meer docenten, waarmee zoveel mogelijk rekening wordt gehouden. Tussen uw repetities en lessen door kunt u ook de masterclass kamermuziek en zang bezoeken. Alle lessen zijn toegankelijk voor publiek, evenals sommige repetities van de uitvoerende musici.

Inschrijven is mogelijk vanaf 18 mei 2021.

TWEE NIEUWE EXTRA PROJECTEN VOOR ORLANDO AMATEURS!

 Nieuwe Muziek op Maat

Voortbordurend op het verheugende succes van het in 2019 georganiseerde Songs & Dances project, waarbij alle aan Orlando deelnemende amateurmusici (uit Ad Hoc én vaste ensembles) zich konden opgeven voor een samenspelcursus met nieuwe muziek in op maat gemaakte bezettingen, organiseert Orlando in 2021 een vervolg onder de naam Nieuwe Muziek op Maat. Vanwege de grote behoefte aan speelbare hedendaagse muziek voor amateurs, zowel voor de vaste ensembles en zeker voor de Ad Hoc ensembles, is het van belang om muziek tot onze beschikking te hebben die variabele instrumentaties toelaat. De Limburgse dirigent/ trompettist/arrangeur/componist Bas Clabbers, al twee jaar zeer actief op Orlando aanwezig, componeert speciaal voor u stukken die precies in deze behoefte voorzien. Het is muziek met diverse moeilijkheidsgraden en aanpasbaar aan speciale bezettingen, waarbij vrijwel alles mogelijk is. Er is een indeling in hoog, midden, laag.

Cursusleider Bas Clabbers zullen de twee 5-daagse cursussen (van 12-16 en van 17-21 augustus) leiden.

Over de docent:

 • Bas Clabbers is trompettist, dirigent, componist, arrangeur en docent. Bas is inmiddels een bekend gezicht bij Orlando, hij helpt al enkele jaren mee in de zomer tijdens het festival en coördineerde dit jaar de Samenspelcursus, waar hij ook als docent fungeerde.

Tijdens deze cursus krijgt u praktische instructie bij het instuderen en uitvoeren van muzikale uitdagingen op het gebied van ritme en samenspel.

De resultaten zullen op de beide deelnemersconcerten ten gehore worden gebracht. U kunt op het aanmeldformulier kenbaar maken dat u naast uw ensemblelessen ook wilt meedoen aan deze cursus.

Improvisatie en spontaan componeren

 Deze extra cursus door de befaamde pianist en improvisator Michael Gees is bedoeld voor alle deelnemende amateurmusici die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een democratische wijze van muziek maken, aan een systematische ontdekking van de kracht van muziek, en aan geleide improvisatie ofwel spontaan componeren. Doel van de cursus is om de amateurmusicus te stimuleren om haar/zijn eigen muziek te creëren, hetgeen leidt tot een grotere mate van autoriteit en zelfvertrouwen. Zowel vaste amateurensembles als Ad Hoc formaties en individuele deelnemers kunnen aan de improvisatiecursus meedoen. De resultaten zullen op de beide deelnemersconcerten ten gehore worden gebracht.

Michael Gees zal van 12 tot 19 augustus op Rolduc aanwezig zijn om in meerdere bijeenkomsten met de groepen (tot maximaal 12 personen per groep) te werken, waarbij hij zelf ook deelneemt aan het proces. Een unieke ervaring!

U kunt op het aanmeldformulier kenbaar maken dat u naast uw ensemblelessen ook wilt meedoen aan deze cursus.

Vijfdaags arrangement op Orlando voor amateurensembles (Prijzen 2020)

 

Vijfdaags arrangement (prijs p.p)
Comfort 1 persoons€ 895,00
Comfort 2 persoons€ 810,00
Economy 1 persoons€ 770,00
Economy 2 persoons€ 735,00

 

Arrangement 1: aankomst donderdag 12 augustus, vertrek dinsdag 17 augustus
Arrangement 2: aankomst dinsdag 17 augustus, vertrek zondag 22 augustus

 • Aankomst vóór 12.00 uur, i.v.m. lunch. Inchecken hotelkamer na 14.00 uur. Bagage kan tot die tijd in de bagageruimte van Rolduc geplaatst worden
 • Vijf overnachtingen met ontbijt, lunch en diner (buffet)
 • Vier ensemblelessen van 75 minuten
 • Mogelijkheid tot deelname aan het project Nieuwe Muziek op Maat van Bas Clabbers
 • Mogelijkheid tot deelname aan de Improvisatie cursus van Michael Gees
 • Mogelijkheid tot deelname aan de openbare uitvoering op Rolduc voor amateur ensembles
 • Dagelijks gebruik van een repetitieruimte gedurende een lesblok (eventueel met piano/vleugel)
 • Mogelijkheid tot het boeken van een (gratis) extra repetitieruimte gedurende een lesblok (ook individueel)
 • Toegangspas tot alle festivalactiviteiten op Rolduc
 • Toegangskaart tot de namiddagconcerten om 16.30 uur op Rolduc
 • Toegangskaart voor de avondconcerten. (Er is desgewenst vervoer per bus voor  € 2,50 p.p.)
 • Uitchecken vóór 10.00 uur

Tiendaags arrangement (Prijzen 2020)

 

Tiendaags arrangement (prijs p.p)
Comfort 1 persoons€ 1.690,00 (2e periode van € 895,- voor € 795,-)
Comfort 2 persoons€ 1.520,00 (2e periode van € 810,- voor € 710,-)
Economy 1 persoons€ 1.440,00 (2e periode van € 770,- voor € 670,-)
Economy 2 persoons€ 1.370,00 (2e periode van € 735,- voor € 635,-)

Arrangement: aankomst donderdag 12 augustus, vertrek zondag 22 augustus

 • Aankomst vóór 12.00 uur, i.v.m. lunch. Inchecken hotelkamer na 14.00 uur. Bagage kan tot die tijd in de bagageruimte van Rolduc geplaatst worden
 • Tien overnachtingen met ontbijt, lunch en diner (buffet)
 • Acht ensemblelessen van 75 minuten
 • Mogelijkheid tot deelname aan het project Nieuwe Muziek op Maat van Bas Clabbers
 • Mogelijkheid tot deelname aan de Improvisatie cursus van Michael Gees
 • Mogelijkheid tot deelname aan de openbare uitvoering op Rolduc voor amateur ensembles
 • Dagelijks gebruik van een repetitieruimte gedurende een lesblok (eventueel met piano/vleugel)
 • Mogelijkheid tot het boeken van een (gratis) extra repetitieruimte gedurende een lesblok (ook individueel)
 • Toegangspas tot alle festivalactiviteiten op Rolduc
 • Toegangskaart tot de namiddagconcerten om 16.30 uur op Rolduc
 • Toegangskaart voor de avondconcerten. (Er is desgewenst vervoer per bus voor  € 2,50 p.p.)
 • Uitchecken vóór 10.00 uur

Amateur ensembles zonder overnachting (Prijzen 2020)

Neem deel aan het Orlando Festival met dit mini-arrangement

Als (lokaal) ensemble kunt u ook deelnemen aan het Orlando Festival zonder overnachting op Rolduc. Bij inschrijving (voor minimaal 2 lessen) kunnen ensembles hun voorkeur aangeven voor één of meer docenten, waarmee zoveel mogelijk rekening zal worden gehouden.

Stuur een mail naar info@orlandofestival.nl met de naam van uw ensemble, de bezetting en op welke dagen u deel wilt nemen. Geef daarnaast aan hoeveel ensemble-lessen (minimaal 2 lessen) u wilt ontvangen. Per persoon per 2 dagen zijn 2 kaarten voor het namiddagconcert en 1 kaart voor een avondconcert naar keuze in de prijs inbegrepen.

Het is ook mogelijk om een (of meerdere) privéles(sen) te boeken bij een Orlando musicus.

U kunt eventueel tijdens de festivalperiode een extra repetitieruimte op Rolduc (eventueel met piano of vleugel) boeken.

 

Dagindeling tijdens het festival (12 – 21 augustus):
Lessen worden ingedeeld vanaf donderdagmiddag 12 augustus blok 3 t/m zaterdagmiddag 21 augustus blok 4.
Een lesblok duurt 75 minuten. 

09.0010.15Lesblok 1
10.1510.45pauze
10.4512.00Lesblok 2
12.0013.00Lunch
13.0014.15Lesblok 3
14.1514.45pauze
14.4516.00Lesblok 4
16.3017.30Namiddagconcert op Rolduc
17.30Diner
20.00Avondconcert (diverse locaties)

 

Prijzen:

Mini-arrangement: € 85,- p.p.
(Incl. 2 ensemblelessen, 2 lesblokken ensemblerepetitieruimte voor het ensemble én toegang tot 1 avondconcert)

Extra ensemble les: € 27,50 p.p.
Privé les (75 minuten): € 67,50 p.p.
Lesblok repetitieruimte zonder piano/vleugel: € 5,- per lesblok
Lesblok repetitieruimte met piano/vleugel: € 7,50 per lesblok

Overzicht deelnemers & bezoekers

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit