Deelnemers & bezoekers

Amateur Ensembles

U kunt als amateurmusicus met uw eigen ensemble of als Ad Hoc musicus aan het Orlando Festival (12-22 augustus 2021) deelnemen. Het Orlando Festival biedt u een unieke muziekvakantie op een prachtige locatie in Zuid-Limburg, waar liefhebbers genieten van de wondere wereld van de kamermuziek door het volgen en/of bijwonen van lessen en het bezoeken van de talrijke concerten.

Spelen in een ensemble, genieten van concerten en lessen, dagelijks iets nieuws leren, prachtige kamermuziek beluisteren, nieuwe indrukken opdoen, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemde mensen: jong en oud ontmoeten elkaar op het Orlando Festival!

Alle deelnemers en bezoekers (met overnachting) verblijven op basis van volpension in de prachtige historische Abdij Rolduc, een groot hotel en conferentieoord, dat omgeven wordt door mooie tuinen. Alle hotelkamers en repetitieruimtes bevinden zich in dit complex.
Men ontmoet elkaar tijdens de maaltijden en natuurlijk bij de lessen of als luisteraars bij een openbare les of concert. Dit zorgt mede voor de ontspannen en veelgeprezen Orlando sfeer.
Na de concerten kan desgewenst in hotelbar ‘De verloren zoon’ samen met de Orlando musici en andere deelnemers nagepraat worden over de muzikale belevingen en ervaringen van de dag.

Amateur-musici van alle leeftijden en van elk spelniveau zijn welkom; een goede voorbereiding is van belang om optimaal te profiteren van de lessen. Tijdens de cursus krijgen de ensembles lessen van de uitvoerende Orlando musici. Het is mogelijk om naast de ensemblelessen ook individuele lessen te boeken. Een unieke kans om privé-les te krijgen van een Orlando musicus en uw spel in emsembleverband knapt er meestal ook van op. Tussen repetities en lessen door kunt u ook de openbare lessen aan de ESC ensembles bezoeken.

Iedere middag is er om 16:30 uur in de Aula Minor een namiddagconcert/masterclass en elke avond is er een avondconcert, hetzij op Rolduc of op een podium in de regio, waar de musici een gevarieerd kamermuziek repertoire ten gehore brengen. Een bus zal tussen Rolduc en Kloosterbibliotheek Wittem en de Sint Janskerk Maastricht heen en weer reizen, de kosten hiervoor bedragen € 2,50 per persoon.

Bij de inschrijving kunnen de ensembles een voorkeur aangeven voor één of meer docenten, hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

TWEE NIEUWE EXTRA PROJECTEN VOOR ALLE ORLANDO AMATEURS!

 Nieuwe Muziek op Maat

Voortbordurend op het heugelijke succes van het in 2019 georganiseerde Songs & Dances project, waarbij alle deelnemende amateurmusici (Ad Hoc én leden van vaste ensembles) zich konden opgeven voor een samenspelcursus met nieuwe muziek in op maat gemaakte bezettingen, organiseert Orlando in 2021 een vervolg onder de naam Nieuwe Muziek op Maat.Tijdens deze cursus krijgt u praktische instructies bij het instuderen en uitvoeren van nieuwe composities of arrangementen met muzikale en technische uitdagingen op het gebied van ritme en samenspel.

Vanwege de grote behoefte aan speelbare hedendaagse muziek voor amateurs is het van belang om muziek ter beschikking te hebben die variabele instrumentaties toelaat. De Limburgse dirigent/trompettist/arrangeur/componist Bas Clabbers, die al twee jaar actief op Orlando aanwezig is, componeert en arrangeert speciaal voor dit project stukken die in deze behoefte voorzien. Het is muziek met diverse moeilijkheidsgraden en aanpasbaar aan speciale bezettingen.

Bas Clabbers zal beide 5-daagse cursussen (van 12-16 en van 17-21 augustus) leiden als docent en/of dirigent.

De resultaten zullen op de beide deelnemersconcerten ten gehore worden gebracht.

Improvisatie en spontaan componeren

 Deze extra cursus wordt gegeven door de befaamde pianist en improvisator Michael Gees. Deelname is mogelijk voor alle deelnemende amateurmusici die geïnteresseerd zijn in een democratische wijze van muziek maken, aan een systematische ontdekking van de kracht van muziek en aan geleide improvisatie ofwel spontaan componeren. Doel van de cursus is om u te stimuleren om uw eigen muziek te creëren, hetgeen leidt tot een grotere mate van autoriteit en zelfvertrouwen. Zowel vaste amateurensembles als Ad Hoc formaties en individuele deelnemers kunnen aan de improvisatiecursus meedoen. De resultaten zullen, samen met Michael Gees, op beide deelnemersconcerten ten gehore worden gebracht.

Michael Gees zal van 12 tot 19 augustus op Rolduc aanwezig zijn om in meerdere bijeenkomsten met de groepen (tot maximaal 12 personen per groep) te werken, waarbij hij ook deelneemt aan het proces. Een unieke ervaring!

Vijfdaags arrangement op Orlando voor amateurensembles

 

Vijfdaags arrangement (prijs p.p)
Comfort 1 persoons€ 1.052,00
Comfort 2 persoons€ 854,00
Economy 1 persoons€ 877,00
Economy 2 persoons€ 767,00

Arrangement 1: aankomst donderdag 12 augustus, vertrek dinsdag 17 augustus
Arrangement 2: aankomst dinsdag 17 augustus, vertrek zondag 22 augustus

Een deelnemer betaalt voor vijf festivaldagen. In het vijfdaagse arrangement zijn standaard vier ensemblelessen van 75 minuten inbegrepen. Tijdens een festival dag is inbegrepen:

 • Verblijf op basis van volpension (op een comfort of economy kamer, incl. toeristenbelasting) met drie buffetmaaltijden per dag;
 • Gebruik van een repetitieruimte (-eventueel met piano/vleugel);
 • Toegangskaart voor namiddagconcert/masterclass om 16.30 uur op Rolduc;
 • Toegangskaart voor het avondconcert. (Er is vervoer per bus naar de avondconcerten buiten Rolduc , retour à € 2,50 per persoon).
 • Toegang tot de openbare lessen van de European Summer Course
 • Mogelijkheid tot deelname aan het project Nieuwe Muziek op Maat van Bas Clabbers;
 • Mogelijkheid tot deelname aan de improvisatie-cursus van Michael Gees;
 • Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de openbare uitvoering door de amateur-ensembles

Alle deelnemende ensembles kunnen extra lessen aanvragen à € 35,- per persoon. Ook is er een mogelijkheid om individuele lessen aan te vragen voor € 75,- per les. (Vanzelfsprekend zijn deze mogelijkheden beperkt door de roosters van de docenten/musici.)

Tiendaags arrangement op Orlando voor amateurensembles

 

Tiendaags arrangement (prijs p.p)
Comfort 1 persoons€ 2.098
Comfort 2 persoons€ 1.703
Economy 1 persoons€ 1.748
Economy 2 persoons€ 1.528

Arrangement: aankomst donderdag 12 augustus, vertrek zondag 22 augustus

Een deelnemer betaalt voor tien festivaldagen. In die tien dagen zijn standaard acht ensemblelessen van 75 minuten inbegrepen. In een festivaldag is inbegrepen:

 • Verblijf op basis van volpension (op een comfort of economy kamer, incl. toeristenbelasting) met drie buffetmaaltijden per dag;
 • Gebruik van een repetitieruimte (eventueel met piano/vleugel);
 • Toegangspas tot alle festivalactiviteiten op Rolduc;
 • Concertkaart voor masterclass/concert om 16.30 uur op Rolduc;
 • Concertkaart voor het avondconcert. Er is vervoer naar de avondconcerten buiten Rolduc per tourbus, retour à € 2,50 (niet inbegrepen) per persoon per concert).
 • Mogelijkheid tot deelname aan het project Nieuwe Muziek op Maat van Bas Clabbers;
 • Mogelijkheid tot deelname aan de improvisatie cursus van Michael Gees;
 • Mogelijkheid tot deelname aan de openbare uitvoering op Rolduc voor amateur ensembles.

Alle deelnemers kunnen extra ensemblelessen aanvragen voor € 35 per persoon. Ook is er een mogelijkheid om individuele lessen aan te vragen voor € 75 per les.

Mini-arrangement voor lokale ensembles

Arrangement op maat voor lokale ensembles

Als (lokaal) ensemble kunt u ook deelnemen aan het Orlando Festival zonder overnachting op Rolduc. Bij inschrijving (voor minimaal 2 lessen) kunnen ensembles een voorkeur aangeven voor één of meer docenten, hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Stuur een mail naar info@orlandofestival.nl -met de naam van uw ensemble, de bezetting en welke dagen u deel wilt nemen. Geef daarbij ook aan hoeveel ensemble-lessen u wilt krijgen.

U krijgt van ons een op maat gemaakt aanbod, inclusief de toegang tot de openbare lessen, namiddagconcert/masterclass en avondconcert(en). Ook is het mogelijk om een (of meerdere) privéles(sen) te boeken bij een Orlando musicus naar keuze en kunt u tijdens de festivalperiode een extra repetitieruimte op Rolduc (eventueel met piano of vleugel) boeken, zolang deze beschikbaar zijn.

Dagindeling tijdens het festival (12 – 22 augustus):
Lessen worden ingedeeld vanaf donderdagmiddag 12 augustus blok 3 t/m zaterdagmiddag 21 augustus blok 4.
Een lesblok duurt 75 minuten. 

09.0010.15Lesblok 1
10.1510.45pauze
10.4512.00Lesblok 2
12.0013.00Lunch
13.0014.15Lesblok 3
14.1514.45pauze
14.4516.00Lesblok 4
16.3017.30Namiddagconcert/Masterclass op Rolduc
17.30Diner
20.00Avondconcert (diverse locaties)

Prijzen:

Extra ensemble les: € 35,- p.p.
Privé les (75 minuten): € 75,- p.p.
Repetitieruimte zonder piano/vleugel: € 5,- p.p. per lesblok
Repetitieruimte met piano/vleugel: € 7,50 p.p. per lesblok

Overzicht deelnemers & bezoekers

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit