English
Deelnemen en Bezoeken

Ad Hoc op Orlando

U bent ook als individuele amateurmusicus van harte welkom op Rolduc om deel te nemen aan het Orlando Festival. U kunt dankzij Ad Hoc op Orlando met een door ons samengesteld ensemble gedurende een verblijf van 5 dagen les krijgen van de inspirerende Orlando musici.

Inschrijving staat open voor musici van alle leeftijden, waarbij alle niveaus welkom zijn, van beginners tot gevorderden. Het Orlando Festival vormt uit alle aanmeldingen AD HOC ensembles, die dan doorgaans in overleg het speelbare repertoire bepalen. Desgewenst helpen wij graag bij het zoeken naar passend repertoire.

Wij kunnen vanzelfsprekend niet een bepaald gewenst ensembletype garanderen, maar doen ons uiterste best om een zinnige combinatie -en eventueel ook repertoire- te vinden, zodat individuele amateurs ook actief aan Orlando kunnen deelnemen.

Spelen in een ensemble, genieten van concerten en lessen, prachtige kamermuziek beluisteren, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemde mensen: jong en oud ontmoeten elkaar op het Orlando Festival!

Alle deelnemers en bezoekers (met overnachting) verblijven tijdens het festival in de prachtige historische abdij Rolduc, omgeven door mooie tuinen. Alle hotelkamers en repetitieruimtes bevinden zich in dit oude abdij complex.

U verblijft op basis van volpension op Rolduc. Iedereen ontmoet elkaar dus ook tijdens de maaltijden en natuurlijk bij de les of al luisterend bij een masterclass of een concert. Dit zorgt mede voor de ontspannen en unieke Orlando sfeer.

Na de concerten kan in hotelbar ‘De verloren zoon’ in de gewelven van Rolduc samen met musici en andere deelnemers gepraat worden over de muzikale belevingen en ervaringen van de dag.

Geef u voor 1 juni 2020 op, met vermelding van instrument, leeftijd, spelniveau, en voorkeursperiode (13-18 augustus of 18-23 augustus). De uitgebreide vragenlijst bij het inschrijfformulier is noodzakelijk, zodat we de ensembles zo goed mogelijk kunnen samen stellen. Laat u niet afschrikken door de hoeveelheid vragen; het is ook geen probleem als de muziek onbekend is.

Op 1 juli 2020 ontvangt u bericht over uw AD HOC op ORLANDO ensemble, met een bevestiging van het repertoire, zodat u zich kunt voorbereiden op uw partij in dat ensemble.

Deze nieuwe aanpak geldt ook voor onvolledige ensembles, die nog een of meer spelers zoeken! We willen u graag helpen om geschikte medespelers te vinden en desgewenst bijbehorend repertoire te zoeken. U kunt alvast zelf proberen via de musici-site van huismuziek een begin te maken. Wie weet vindt u daar ook al gelijkgestemden.

Natuurlijk kunt u de resterende 5 dagen (voorafgaand of na afloop van de gekozen periode) van het Orlando Festival ook meemaken als luisterend deelnemer, om zo een zeer gevarieerde muziekvakantie te beleven, genietend van de concerten, lezingen, openbare repetities en masterclasses. En voor diegenen die graag de hele periode Ad Hoc willen meedoen is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zich voor beide periodes op te geven!

Lees hier meer over de festivallocatie en de verschillende type kamers >> Festivallocatie hotel Abdij Rolduc. 

Vanwege de grote behoefte aan speelbare hedendaagse muziek voor amateurs, zowel voor de vaste ensembles en zeker voor de Ad Hoc ensembles (een formule die tot ons groot plezier zeer aanslaat!) is het van belang om muziek tot onze beschikking te hebben die variabele instrumentaties toelaat. De Rotterdamse componist Patrick van Deurzen heeft een compositie geschreven die precies in deze behoefte voorziet: Songs & Dances. Het is een bundel van 10 delen met diverse moeilijkheidsgraden en aanpasbaar aan speciale bezettingen, waarbij vrijwel alles mogelijk is. Er is een indeling in hoog, midden, laag.

We zullen iedereen die zich aanmeldt als Ad-Hoc-deelnemer de partituur en partijen vrijblijvend toesturen en uit de enthousiaste deelnemers enkele ensembles samenstellen, die dan onder leiding van de componist deze in karakter zeer verschillende muziekstukken tijdens Orlando instuderen en uitvoeren.

Meer info over Songs & Dances

Arrangement Ad hoc op Orlando

Arrangement met overnachting Rolduc (p.p. per arrangement)
Comfort 1 persoons € 895,-
Comfort 2 persoons € 810,-
Economy 1 persoons € 770,-
Economy 2 persoons € 735,-
Ad-hoc zonder overnachting € 350,-

 

Arrangement 1: aankomst donderdag 13 aug, vertrek dinsdag 18 aug
Arrangement 2: aankomst dinsdag 18 aug, vertrek zondag 23 aug

Bij het arrangement (met overnachting) is inbegrepen:

 • Incheck op dag van aankomst vanaf 13.00 uur;
 • Vijf overnachtingen op basis van volpension (op een comfort of economy kamer) incl. toeristenbelasting;
 • Dagelijks gebruik van een lesblok repetitieruimte (eventueel met piano/vleugel);
 • Mogelijkheid tot (gratis) gebruik extra lesblok repetitieruimte (ook individueel);
 • Vier ensemblelessen met je eigen ad hoc ensemble;
 • Mogelijkheid tot boeken van privéles(sen);
 • Mogelijkheid tot deelname aan het project Songs & Dances;
 • Toegangspas tot alle festivalactiviteiten op Rolduc;
 • Toegang tot de namiddagconcerten om 16.30 uur op Rolduc tijdens het verblijf;
 • Toegangskaarten voor de avondconcerten tijdens het verblijf (Er is desgewenst vervoer naar de avondconcerten in Wittem en Maastricht per tourbus, retour à € 2,50 (niet inbegrepen) per persoon per concert).
 • Lunch op laatste dag;
 • Een (openbare) uitvoering op de laatste cursusdag

Bij het arrangement (zonder overnachting) is inbegrepen:

 • Dagelijks gebruik van een lesblok repetitieruimte (eventueel met piano/vleugel);
 • Mogelijkheid tot (gratis) gebruik extra lesblok repetitieruimte (ook individueel);
 • Vier ensemblelessen met je eigen ad hoc ensemble;
 • Mogelijkheid tot boeken van privéles(sen);
 • Mogelijkheid tot deelname aan het project Songs & Dances;
 • Toegangspas tot alle festivalactiviteiten op Rolduc;
 • Toegang tot de namiddagconcerten om 16.30 uur op Rolduc tijdens de cursus;
 • Toegangskaarten voor de avondconcerten tijdens de cursus;
 • Een (openbare) uitvoering op de laatste cursusdag;
 • Rolduc heeft een brasserie ‘de Kannunik’. Hier kun je op eigen gelegenheid lunchen of dineren. Er is echter ook een mogelijkheid om met de overige deelnemers samen te eten in de grote eetzaal. U boekt gemakkelijk deze maaltijden op het festivalkantoor.

(LET OP!) Inschrijving is mogelijk vanaf 1 februari 2020.

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit