Concerten

Namiddagconcert 3

Datum: zaterdag 13 augustus 2022 Tijd: 16.30 uur Prijs: € 19,- (of met een passe-partout € 40,-) Locatie: Theater Kerkrade
namiddagconcerten

Omschrijving

Onbekend en zeer bemind

Hoezeer de componisten Escher en Brahms ook verschillen, ze hebben gemeen dat ze uitermate kritisch op hun eigen werk waren. Zo trok Escher veel van zijn werken terug, zelfs als ze al uitgegeven waren, omdat ze bij nader inzien niet aan zijn maatstaven voldeden. Gelukkig doorstond de solosonate voor cello, opgedragen aan de nestor van het Nederlandse cellospel Carel van Leeuwen Boomkamp, zijn kritische blik. Cellist Gideon den Herder is een gepassioneerde pleitbezorger van dit bijzondere werk. Van Brahms weten we dat hij minstens 15 strijkkwartetten had gecomponeerd (en verbrand!) alvorens op 40-jarige leeftijd zijn eerste kwartetten op.51 te publiceren.

Op dit concert klinkt het meest populaire (meest gespeelde) kwartet van de drie uitgegeven kwartetten van Brahms. Vorig jaar speelde Rusquartet het eerste kwartet, morgenavond het derde kwartet. Gelukkig hoeven we op Orlando niet te kiezen en kunnen we van alle drie genieten.

Programma

Rudolf Escher (1912-1980) Sonate voor violoncello solo (1948)
Allegro vivace; Andante; Presto
Gideon den Herder violoncello

Johannes Brahms (1833-1897) Strijkkwartet nr.2, op.51 nr.2 (1873)
Allegro non troppo; Andante moderato; Quasi Minuetto. Moderato; Finale. Allegro non assai
Rusquartet
Xenia Gamaris viool
Anna Yanchishina viool
Ksenia Zhuleva altviool
Peter Karetnikov violoncello

Overzicht programma

Avondconcerten

Namiddagconcerten

Regioconcerten

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit