Musici

Toby Hughes

Musicus 11 – 21 augustus 2022

Toby Hughes, geboren in Bristol, begon op 9-jarige leeftijd met het spelen op de contrabas. Hij ging naar het Junior Conservatorium in Birmingham waar hij leider van de basgroep van het CBSO Jeugd Orkest werd. Hij was ook drie jaar lid van het National Children’s Orchestra en maakte vier jaar deel uit van het National Youth Orchestra van Groot-Brittannië, waar hij solobassist werd.

In 2009 werd hij op zestienjarige leeftijd uitgenodigd om aan de gecombineerde universiteiten van Lausanne, Freiburg en Sion bij Božo Paradžik te studeren. In zijn tweede jaar op de universiteit kreeg hij de ‘Future Talent’ Coombs Scholarship van de Hertogin van Kent en in mei 2011 was hij de winnaar van de ‘Philosophical Society of Julius Isserlis’ van de Royal Philharmonic Society, wat het voor hem mogelijk maakte zijn studie voort te zetten. In de herfst van 2011 verhuisde hij naar Berlijn, waar hij studeerde bij Matthew McDonald, solo-bassist van het Berlijns Philharmonisch Orkest. In 2012 keerde Toby terug naar het Verenigd Koninkrijk om zijn studie bij Jiří Hudec aan het Royal Northern College of Music in Manchester voort te zetten, waar hij in 2015 afstudeerde. Daarna heeft hij een jaar gestudeerd via de International Artists Diploma Course.

Tijdens zijn tijd op het RNCM heeft Toby Hughes talloze prijzen gewonnen, waaronder het Chandos Orchestra ‘Young Musician of the Year’, de strijkerssectie van de Royal Over-Seas League Competition 2014 (als eerste contrabassist ooit) en in 2016 won hij de Bromsgrove International Competition. Hij is in 2016 afgestudeerd en is nu een Junior Fellow bij de RNCM.

Toby heeft met grote internationale orkesten opgetreden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Europa. In maart 2014 heeft hij, als lid van het Chamber Orchestra of Europe, een reeks concerten onder leiding van Vladimir Jurowski gespeeld en hij werd in september gevraagd als gast-solobassist van de Royal Northern Sinfonia. Hij heeft recitals gegeven in St-Martin-in-the-Fields, op het Edinburgh Festival en in de Queen Elizabeth Hall in Londen, beide als onderdeel van de ROSL-winnaarsplatforms.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit