Musici

Peter Brunt

musicus, docent 11 – 21 augustus 2022

Peter Brunt studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Davina van Wely en Herman Krebbers en vervolgde zijn studie bij Dorothy Delay aan de Juilliard School in New York en Sándor Végh in Salzburg. In 1981 won hij het Nationaal Vioolconcours en in de daarop volgende jaren werd hij ook op internationale concoursen onderscheiden.

Peter Brunt trad op als solist met orkesten als het Residentie Orkest, het Nederlands Filharmonisch Orkest en Amsterdam Sinfonietta. Willem Jeths schreef voor hem zijn vioolconcert Glenz, dat Peter met Amsterdam Sinfonietta en dirgent Lev Markiz op cd zette. Ook heeft hij zijn sporen in de rijke Nederlandse ensemblewereld verdiend, door o.m. samenwerkingen met Asko|Schönberg en het Nieuw Ensemble.

Van 1984 tot 1987 was hij als tweede violist verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest, een baan die hij opgaf om zich aan het internationaal florerende Osiris Trio te kunnen wijden. Niettemin was hij in de afgelopen jaren regelmatig actief als gastconcertmeester bij het Basel Kammerorchester, Rotterdams Filharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta en de Nieuwe Filharmonie Utrecht.

Als mede-oprichter van het vermaarde Osiris Trio trad Peter Brunt op in prestigieuze concertzalen als Carnegie Hall, het Wiener Konzerthaus, de Kölner Philharmonie en de Wigmore Hall. Ook nam hij met het trio talrijke cd’s op met repertoire variërend van Haydn tot voor het trio geschreven nieuwe werken. Met Wiek Hijmans op elektrische gitaar vormt hij al jaren een duo dat zich richt op improvisatie en crossover-repertoire.

Peter Brunt is als hoofdvakdocent viool verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft het masterhoofdvak pianotrio aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Tevens geeft hij les aan de Hochschule Luzern in Zwisterland.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit