Musici Musici

Morgane Heyse

Musicus, 11 – 19 augustus 2022

De Frans-Duitse coloratuursopraan Morgane Heyse is gepassioneerd over het verkennen van alle repertoires. Van het minimalisme van Cage tot Bellini’s lyrische vreugdevluchten en de indringende of huilerige kleuren van Händel’s heldinnen, knaagt Morgane de genres heerlijk op.

Als fijne Mozartiaanse verwierf ze ook een stevige reputatie voor haar interpretatie van de rol van de Koningin van de Nacht; maar de sopraan beperkt zich niet tot de klassieke periode: zo nam ze een standbeeld op (Pygmalion, door Rameau) “duidelijk en spannend, oneindig levend en verloofd” (clasiquenews.com) met het Apotheose Orkest, zong de bedwelmende melismas van de Leçons des ténèbres de Couperin, nam deel aan reconstructies van oude Griekse muziek en in recitals van melodieën, opera maar ook jazz standards.

In de opera speelde Morgane onder meer de rol van Gepopo en Venus (Le Grand Macabre) aan het Mecklenburgisches Staatstheater Schwerin, Maid (Powder her face) in de Wiener Volksoper, de Koningin van de Nacht (Die Zauberflöte) in Duitsland, Nederland en België, Antigona en Pallade (Admeto en La Contesa de’ Numi op het Festival Mars en Baroque van Marseille), Aspasia (Mitridate, Re di Ponto) als understudy voor Lenneke Ruiten (La Monnaie/De Munt) onder leiding van Christophe Rousset, Papagena (Die Zauberflöte) in het Kunsthuis Opera Vlaanderen, Nina (Il giovedì grasso) in het Armel Opera Festival 2017, Orasia (Orpheus), Belinda (Dido en Aeneas), Grietje (Hans en Grietje), Sivene (Le Cinesi), Ernestine (Mr. Choufleuri), Inès (Les Bavards), Girl (Trouble in Tahiti), de Princesse (L’enfant et les sortilèges) en Katherina Cavalieri in Amadeus, de muzikale bewerking van de beroemde film.

Gespecialiseerd in hedendaags repertoire, heeft de sopraan deelgenomen aan vele creaties, waardoor ze de muziek van componisten als Helena Tulve, Benjamin Attahir en Pascal Zavaro in leven weet te houden. Sinds augustus 2021 is ze lid van het Ensemble van het Mecklenburgisches Staatstheater Schwerin als coloratuursopraan.

Morgane is ook te horen op het album Chansons Indigo, een verzameling van de melodieën van de componist Jean-Pierre Peuvion (Home Records 2018) en zingt de rol van Makiko in de live-opname van de opera hedendaags Manga-Café (Maguelone 2018).

De kunstenaar won de Best Performer Award op het Armel Opera Festival (2017), de rol van Sofia. (The Mother) op de Armel Opera Competition (2016), de derde prijs op de 7e Concours lyrique international Bell’Arte (2015) en was een finalist in de 27ste Concours de Chant de Clermont-Ferrand competitie (2021).

Voor meer informatie over Morgane, ga naar www.morganeheyse.com.

 

Foto’s Morgane: Bernard Martinez.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit