Musici

Lluís Casanova Martinez

Musicus 11 -19 augustus 2022

Lluís Casanova Martínez (Cassà de la Selva, 1994), houder van de beurs Yamaha Music Foundation in Europa 2018, begon op elfjarige leeftijd met klarinetlessen in zijn dorp. Hij studeerde aan het ESMUC (Barcelona) bij de bekende Spaanse klarinettist Josep Fuster. In 2018 studeerde hij met succes af met onderscheiding en de beste kwalificaties van zijn Master in Music in Conservatorium Maastricht bij Roeland Hendrixk als klarinetdocent.

Tijdens zijn beginperiode speelde Lluís in verschillende jeugdorkesten in Spanje (bijvoorbeeld Jove Orquestra Nacional de Catalunya). In 2015 en 2016 kreeg Lluís de academiepositie in het Mahler Kamerorkest in Duitsland met dirigenten als Daniel Harding en Heinz Holliger. In 2018 liep hij stage in de Zuidnederland Philharmonie en speelde met hen door heel Nederland.

Lluís is werkzaam als freelance muzikant. Vanuit Barcelona werkt hij samen met enkele van de beste orkesten en kamermuziekprojecten, zoals Barcelona Symphony Orchestra (OBC). Vanaf seizoen 2018/2019 werd Lluís lid van Orquestra Simfònica Camera Musicae (Barcelona) gevestigd in Palau de la Música Catalana.
Lluís is stichtend lid van het Bärhof Ensemble, een kamermuziekensemble opgericht door enkele spelers van het Catalaans Jeugdorkest. Met Air Duo (waarmee hij in 2018 deelnam aan Orlando Festval) kreeg hij de tweede prijs in de XVI Internationale Kamermuziekwedstrijd “Ecoparque de Trasmiera” in Spanje.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit