Musici

Kristian Winther

Musicus 11 – 21 augustus 2022

Kristian Winther (geb.1984 in Canberra, Australië) studeerde viool bij Josette Esquedin-Morgan en orkestdirectie bij John Curro, met wie hij ook zijn concert-debuut maakte en in 2000 het Sibelius Vioolconcert uitvoerde. Als solist trad hij op met de symfonieorkesten van Melbourne, Sydney en Tasmanië, het Auckland Philharmonic Orchestra en het Melbourne Chamber Orchestra. Kristian was ook gast-concertmeester van de  symfonieorkesten van Adelaide en West-Australië en de Hong Kong Philharmonic.
Van 2007-2008 was Kristian eerste violist bij het Tinalley Strijkkwartet en hij won met dit ensemble in 2007 het Banff International Strijkkwartet Concours. Dit werd gevolgd door succesvolle  tournees door de VS en Europa. Kristian is ook componist en zijn strijkkwartet werd in 2008 in première gebracht in het Sydney Opera House door het Tinalley Strijkkwartet.

In 2009 gaf Kristian de Australische premières van Brett Dean’s vioolconcert The Lost Art of Letter Writing en van Louis Andriessens strijkkwartet Facing Death. In 2009 dirigeerde hij ook Gubaidulina’s Seven Words voor het Melbourne International Arts Festival in oktober en de Australische première van Andriessen’s De Stijl tijdens het Canberra International Music Festival. In 2010 was Kristian leider van ACO2 en  solist, dirigent en leider van het Melbourne Chamber Orchestra. In de afgelopen jaren maakte hij als primarius deel uit van het Australian String Quartet, en was hij onder andere concertmeester van het Mahler Chamber Orchestra. Kristian gaf Master classes op prestigieuze instituten zoals de  University of Adelaide, University of Western Australia, Shanghai Conservatory, Australian National University, Shenyang Conservatory (China).

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit