Musici

Katherine Dowling

Musicus, docent 11 – 21 augustus 2022

De bekroonde pianiste Katherine Dowling heeft opgetreden in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Ze werd geprezen door de New York Times voor haar ‘sprankelende optredens, expressiviteit en zorgvuldige aandacht voor kleur’, en door de Boston Globe voor haar ‘moeiteloze en indringende vertolkingen’,

Ze heeft een doctoraat van Stony Brook University en of het nu als solist of als kamermusicus is, ze blinkt in alle vormen uit. Recente optredens zijn haar solodebuut met het Britten-Pears Festival Orchestra onder leiding van Oliver Knussen tijdens het Aldeburgh Festival, een Canadese tournee met violiste Joshua Peters en reguliere optredens als lid van het Californische ensemble Son a Trois.

Verder heeft ze opgetreden op diverse kamermuziekfestivals in Ottawa, Regina, Silicon Valley (VS) en het Orlando Festival 2017. Katherine Dowling heeft samengewerkt met Marianne Pousseur, het Jupiter Strijkkwartet, Shauna Rolston, Lara St. John, Joel Sachs en Marc Destrubé.

Ze werkte samen met componisten John Harbison, Anthony Cheung, Marco Stroppa en David Lang en met visueel artiest Andrea Büttner.

Meer informatie op haar website www.katherinedowling.com.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit