English
Musici

Gruppo Montebello

Gruppo Montebello 2019

Ingrid Geerlings fluit/piccolo
James Austin Smith hobo
Alan R. Kay klarinet
Lluís Casanova Martínez basklarinet
Dorian Cooke fagot
Ron Schaaper hoorn
Cyrus Allyar trompet
Arno Schipdam trombone
Katherine Dowling piano/celesta
Dirk Luijmes harmonium
Judith Soumillion harp
Xenia Gamaris viool
Anna Yanchishina viool
Ksenia Zhuleva altviool
Peter Karetnikov violoncello
Toby Hughes contrabas
Jennifer Heins slagwerk

Anna Lucia Richter sopraan
Kristian Winther viool
Henk Guittart dirigent

Gruppo Montebello was de naam voor door Henk Guittart gedirigeerde ensemble-projecten op de diverse conservatoria waar hij werkte van 1991 tot 2011. (Het Italiaanse “montebello” betekent “mooie berg” en dat is in het Duits: Schönberg.)

Sinds 2011, toen dit plan in Canada een aanvang nam, wordt de naam Gruppo Montebello exclusief gebruikt voor een ensemble met zorgvuldig uitgekozen professionele kamermusici waarmee Guittart zijn langjarig project realiseert: het uitvoeren en voor CD vastleggen van de complete kamermuzikale arrangementen van orkestwerken, die ontstaan zijn gedurende de jaren van de Verein für musikalische Privataufführungen, actief in Wenen en Praag van 1918 tot 1924.

Guittart reviseert en arrangeert opnieuw -indien wenselijk of noodzakelijk- alle bestaande bewerkingen uit de archieven van de Verein en voegt daar een aantal soortgelijke latere bewerkingen aan toe, die voornamelijk voor zijn vroegere groep, het Schoenberg Ensemble, werden vervaardigd. Hij bewerkte onlangs zelf symfonisch werk van Mahler (Das Lied von der Erde) en Anton Webern (Passacaglia op.1).

Sinds 2015 resideert Gruppo Montebello op het Orlando Festival, waar de ontdekkingstocht van deze “all-star band” met veel genoegen wordt voortgezet.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit