Masterclass ensemble Musici Musici

Doré Kwartet

Doré Kwartet
Ilaria Taioli viool
Samuele Di Gioia viool
José Manuel Muriel López altviool
Caterina Vannoni violoncello

Doré Kwartet, vernoemd naar de Franse kunstenaar Gustave Doré, is een jong kwartet met leden uit Italië en Spanje. Opgericht in 2021 binnen het Conservatorium Maastricht door vier masterstudenten met een gedeelde passie voor kamermuziek. Het doel van het kwartet is om het repertoire voor strijkkwartetten te verkennen en hun uitvoeringen een uniek en elegant tintje te geven en het publiek bij elke noot te blijven boeien.

Het kwartet bestaat uit: violiste Ilaria Taioli, leerling van Kyoko Yonemoto, violist Samuele Di Gioia, leerling van Boris Belkin, altviolist José Manuel Muriel López, leerling van Julia Dinerstein en celliste Caterina Vannoni, leerling van Gustav Rivinius. Momenteel specialiseren zij zich bij altviolist Marc Tooten aan het Conservatorium Maastricht.

Het kwartet was geselecteerd om deel te nemen aan het Kamermuziekfestival van het Conservatorium Maastricht in maart 2022, waar ze masterclasses kregen van de leden van Oberon Trio. Ook traden ze op 11 april 2022 op in Backstage Klassiek in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. In mei 2022 wonnen ze de 2e prijs op de 14e Internationale Muziekwedstrijd Luigi Cerritelli.

 

Concerten tijdens Orlando Festival 2022:
– 12 augustus Regioconcert SMK Zaal 1
– 14 augustus Regioconcert Protestantse Kerk Heerlen
– 15 augustus Regioconcert Auberge de Rousch Heerlen
– 16 augustus Avondconcert Theater Kerkrade
– 19 augustus Regioconcert Theater Landgraaf
– 20 augustus Regioconcert Botanische Tuin Kerkrade

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit