Deelnemers & bezoekers

European Summer Course for Chamber Music

Stichting Kamermuziek Limburg (SKL) bouwt in de periode 2021-2024 de Europese oriëntatie van de oorspronkelijke masterclasses van het Orlando Festival verder uit. In 2021 vond de eerste editie van de European Summer Course for Chamber Music (ESC) plaats, in 2022 wordt dit initiatief voortgezet waarbij uitzonderlijk talent tijdens de festivalperiode samenkomt om in vaste ensembles intensieve kamermuzieklessen en bijzondere aanvullende workshops op het gebied van lichaam en geest te krijgen. De ESC-ensembles verzorgen alle regioconcerten. Ook zullen zij incidenteel op de Orlando programma's optreden.

De missie van de European Summer Course for Chamber Music (ESC) is het samenbrengen van de meest getalenteerde jonge musici (van 18 tot 32 jaar) in kamermuziekverband, waarbij een gedeelde interesse in Europees erfgoed en een voortdurend streven naar excellentie belangrijke voorwaarden voor deelname zijn, om aldus de aandacht voor en de kwaliteit van de Europese kamermuziekpraktijk te versterken en daarbij tevens volgende generaties musici en publiek te interesseren en te inspireren.

Doelen zijn vergroting van kennis en ervaring betreffende diverse belangrijke aspecten van de muziekpraktijk. Dit omvat zowel muzikale thema’s, in de vorm van HIP (historically informed performance) met betrekking tot de uitgangspunten van de hedendaagse uitvoeringspraktijk, alsook nuttige technieken zoals efficiënte repetitiemethodes, kennis van leertrajecten en omgaan met fysieke en mentale belasting. Dit alles vindt plaats in de vorm van lessen, openbare masterclasses, coaching en workshops.

 

Meer informatie over lessen en aanmelding is te vinden op: www.oesc.nl .

Overzicht deelnemers & bezoekers

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit