English
News

Songs & Dances, een speciaal project voor alle amateurs op Orlando! 

Leuk voor onze amateur deelnemers! Het project Songs & Dances van Patrick van Deurzen. Studeer samen én met de componist tijdens het festival de muziek in en verbreed je horizon.

De Rotterdamse componist Patrick van Deurzen heeft in opdracht van Vakir een bundel delen gecomponeerd met diverse moeilijkheidsgraden en aanpasbaar aan speciale bezettingen, waarbij vrijwel alles mogelijk is. Er is een indeling in hoog, midden, laag. We zullen aan iedereen die zich aanmeldt als (amateur) deelnemer de partituur en partijen vrijblijvend toesturen, en uit de enthousiaste deelnemers enkele ensembles samenstellen die dan onder leiding van de componist deze in karakter zeer verschillende muziekstukken tijdens Orlando in gaan studeren en uitvoeren.

Een bericht van artistiek leider Henk Guittart

Twee waarnemingen tijdens de afgelopen jaren Orlando Festival:
– er is grote behoefte aan speelbare hedendaagse muziek voor amateurs
– voor de -soms onvolledige- vaste ensembles, voor de ensembles van de Samenspel Cursus en zeker voor de Ad Hoc ensembles (een formule die tot ons groot plezier zeer aanslaat!) zou het fijn zijn om muziek ter beschikking te hebben die variabele instrumentaties toelaat.

Twee vliegen in één klap! De Rotterdamse componist Patrick van Deurzen, die ik nog ken uit zijn studententijd van inmiddels 30 jaar geleden, vertelde me dat hij een interessante opdracht had gekregen van de Vereniging van Amateur Kamermusici in Rotterdam, Vakir geheten, ter gelegenheid van hun 30jarig bestaan. Het moest een bundel delen zijn met diverse moeilijkheidsgraden en aanpasbaar aan speciale bezettingen, waarbij vrijwel alles mogelijk is. Er is een indeling in hoog, midden, laag. Op 13 oktober jongstleden woonde ik de heuse première van Songs & Dances bij in Rotterdam, gegeven door maar liefst 35 bevlogen amateur musici, die deze 10 delen, samen bijna een uur muziek, uitmuntend ten gehore brachten in de meest kleurrijke bezettingen, van duo tot kwintet.  Dit biedt geweldige perspectieven voor de deelnemers aan de Samenspel Cursus die Orlando elk jaar in het voorjaar in Zuid Limburg organiseert voor amateurs van jong tot oud.

Er is een indeling in hoog, midden, laag. Patrick van Deurzen is voor Orlando 2019 uitgenodigd, we zullen iedereen die zich aanmeldt als deelnemer de partituur en partijen vrijblijvend toesturen en uit de enthousiaste deelnemers enkele ensembles samenstellen, die dan onder leiding van de componist deze in karakter zeer verschillende muziekstukken tijdens Orlando instuderen en uitvoeren.

Ad Hoc op Orlando
Deelnemers aan Ad Hoc op Orlando, die hebben aangegeven ook mee te willen doen aan dit project, krijgen de partijen na 1 juni zodra duidelijk is wie zich allemaal heeft aangemeld en welke ensembles we hebben kunnen samenstellen.
Meld u aan! 

Amateur ensembles
Ook leden van vaste amateurensembles mogen meedoen met dit project. Vereiste is wel dat u een vijf-daags arrangement heeft geboekt zodat de lessen in uw rooster toegevoegd kunnen worden.
Meld u aan! 

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit