English
News

Parkstad Limburg wint award!

Parkstad Limburg is een regio van acht gemeenten in het Zuidoosten van Limburg: Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal. Met 250.000 inwoners is het een van de meest verstedelijkte en dichtstbevolkte gebieden van het land. Bijna een kwart van alle Limburgers woont in Parkstad. Het stedelijk gebied heeft opvallend veel groen dat goede verbindingen heeft met het buitengebied: een echte Parkstad.

Donderdag 7 april 2016 maakte de jury van de World Travel & Tourism Council (WTTC) in Dallas (VS) bekend dat Parkstad Limburg de Tourism for Tomorrow Award 2016 – de hoogste toeristische onderscheiding ter wereld – heeft gewonnen. Hier namen Eric Geurts, gedeputeerde Toerisme Provincie Limburg, Kelly Regterschot, portefeuillehouder Toerisme stadsregio Parkstad Limburg en Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg de felicitaties in ontvangst.

Vooral de structurele, complete aanpak die in korte tijd leidde tot een succesvolle ontwikkeling van een ‘zwart naar groen’ gebied, werden geroemd door de jury. Parkstad Limburg was één van de drie finalisten in de categorie Destination voor deze prestigieuze WTTC Award 2016.

Parkstad Limburg is daarmee de eerste Nederlandse bestemming die de prijs wint en nu wereldwijd te boek staat als een van de toonaangevende regio’s op het gebied van toerisme. En daar zijn wij als Limburgse organisatie met onze festivallocatie Rolduc en veel van onze podia in Parkstad, natuurlijk heel trots op!

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit