English
Musici

Wonjung Kim

Musicus, docent 13 – 23 augustus 2020

Sopraan Wonjung Kim trad op in de Opera Garnier in Parijs, de Semper Oper in Dresden, de Opera van Monte Carlo en de Los Angeles Opera. Zij zong in heel Europa met Claudio Scimone’s I Solisti Veneti, het Korean Broadcasting System Orchestra, het Mostly Mozart Festival, o.a. in de San Marco Basiliek(Venetië) en de festivals van Salzburg en Istanbul.

Ze werd benoemd tot Best Classical Artist bij de KBS Awards in Korea, won in de categorie Best Actrice bij de Korea Musical Awards en kreeg een Ovation Award nominatie voor haar opvallende optreden als Queen Min in The Last Empress, geproduceerd in Seoel, New York en Los Angeles. Wonjung Kim treedt regelmatig op bij live-tv-uitzendingen en ze heeft drie solo-cd’s op haar naam staan. De meest recente, Between the Notes, werd op grote schaal uitgebracht. Als een voorvechter van nieuwe muziek trad ze over de hele wereld op met het ensemble Continuum uit New York.

Recentelijk gaf Wonjung concerten in Honduras, El Salvador, Cape May Music Festival, Las Vegas Wine and Music Festival, Mohawk Trail Concerts en Leonia Chamber Musicians. Dit seizoen zal ze optreden tijdens het Muziek van Japan Festival in New York en op concerten in Seoul, Zuid-Korea. Wonjung Kim ontving haar BFA en MFA van het California Institute of the Arts. Ze kreeg een Advanced Certificate op Juilliard, waar ze ook tot het Juilliard Opera Centre werd toegelaten. Ze heeft haar diploma Doctor of Musical Arts in 2013 op Stony Brook University afgerond.

Ze is een toegewijd beoefenaar van yoga- en meditatiedisciplines, heeft onlangs de Bamboo Moves Yoga 200-uur RYT-lerarenopleiding afgerond en ontwikkelt methoden om elementen van de disciplines te combineren met ademhalingstechnieken voor muziekstudenten.

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit