English
Masterclass ensemble Musici

Viride Kwartet

Viride Kwartet
Iris Kengen viool
Salomé Bonnema viool
Sedna Heitzman altviool
Jurre Titus Koopmans violoncello

Het Viride Kwartet is in april 2017 gevormd en bestaat uit leerlingen van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Niet alleen spelen ze vaak samen, maar ook vormen ze een sterke band met elkaar en zijn al sinds het begin van hun middelbare schoolperiode goede vrienden. Dit is dan ook goed zichtbaar in hun spel: hun enthousiasme en jeugdigheid geeft het kwartet een persoonlijke en unieke uitstraling.

Het bevalt het Viride Kwartet heel goed om met z’n vieren muziek te maken en concerten te geven. Na een jaar samen te hebben gespeeld, merken ze al een grote vooruitgang in hun samenspel en klank. Dit mede dankzij de inspirerende lessen van leden van het Matangi Kwartet en meerdere masterclasses van Lucia Swarts, Peter Brunt, Ilona Sie Dhian Ho en leden van het Dudok Kwartet.

In 2018 heeft het Viride Kwartet de tweede prijs behaald in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Dit is voor hen een grote stimulans om nog lang bij elkaar te blijven, repertoire op te bouwen en veel ervaring op te doen als kwartet. Deelname aan het Orlando Festival in augustus 2018 lijkt hen dan ook een uitgelegen en inspirerende kans om nog een stap verder te komen.

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit