English
Musici

Tjeu Zeijen

Musicus 8 – 11 augustus 2019

Tjeu Zeijen, geboren in 1950 te Kerkrade, studeerde orgel bij Jean Wolfs en piano bij Jo Dusseldorp aan het Maastrichts Conservatorium. In 1979 behaalde hij de Prix d’Exellence voor or­gel. In 1993 behaalde hij het diploma Dispokinesiotherapie- en paedie voor Musici bij G.O. van de Klashorst aan het Deutsches Centrum für Dispokinese in Oberhausen.

Hij is docent aan de Kerkraadse Muziekschool en organist-dirigent van de Augustinuskerk te Geleen. Hij was tot januari 2013 stadsorganist van Kerkrade. Tjeu concerteert regelmatig in binnen- en buitenland  en maakte radio en t.v. opnamen voor de K.R.O. ,B.R.T. en de nationale omroepen in Bulgarije en Estland.

Is artistiek adviseur van de Orgelkring Geleen. In 1995 bespeelde hij de orgels van de Augustinuskerk in Geleen en het Salviuskerkje in Limbricht  voor de CD-opnames “ Historische Orgels in Limburg”.

Tjeu Zeijen verzorgde de wereldpremiere van ‘Concert voor Orgel en Fanfare’ van Jean Lambrechts tijdens het WMC te Kerkrade. Hij verleende zijn medewerking bij het tot stand komen van de CD “Harrie Ries & CO”, waar werken voor Orgel en Trombone Quartet  te beluisteren zijn. Tevens verleende hij zijn medewerking bij de CD  met de ”Camera Musica Mosana” o.l.v. Ludo Claesen met Psalmen van Mendelssohn, Elgar en Stanford. In  2001 maakte hij een CD met het Consortium Musicum o.l.v. Harrie Ries met werken uit de zeventiende en achttiende eeuw voor koperblazers orgel en zang.                                 .

Ook is hij sinds 2006 werkzaam als docent dispokinesiologie middels workshops aan de Kirchenmusikhochschule in Rottenburg ,de Universität für die Künste in Berlijn en de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart. In het najaar van 2008 gaf hij een workshop Dispokinesiologie aan de orgelstudenten van het Rotterdams Conservatorium. In 2016 gaf hij een workshop Dispokinesiologie in het kader van “Maestro” dirigentencursus georganiseerd door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. In 2017 geeft hij deze cursus voor leerlingen van de Muziekacademie in Genk.

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit