Musici

Nemtsov Duo

Musici / docenten 12 – 22 augustus 2021

Nemtsov Duo (Rusland)
Mikhail Nemtsov violoncello
Elena Nemtsova piano

Mikhail en zijn zus Elena hebben van jongs af aan er van genoten om samen muziek te maken. Hun optredens in Sint-Petersburg vonden plaats in gerenommeerde zalen zoals de Sjostakovitsj Philharmonische Zaal, de Capella en de Glazoenov Zaal. In 2005 verhuisde Mikhail naar Manchester, in 2009 gevolgd door zijn zus Elena. Vanaf dat moment begon het Nemtsov Duo  in het Verenigd Koninkrijk naam te krijgen. Ze begonnen  niet alleen aan hun carrière als duo, maar volgden ook masterclasses bij eminente artiesten als Ralph Kirschbaum, Gary Hoffman, Karine Georgian en Peter Donohoe.

Het Nemtsov Duo is winnaar van vele prestigieuze internationale wedstrijden waaronder Salieri-Zinett (Italië), Zweeds Duo (Zweden), Pinerolo (Italië) en Lyon, (Frankrijk).Het Nemtsov Duo gaf recitals in zalen van wereldklasse, waaronder de Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Southbank Centre’s Purcell Room in Londen en de Bridgewater Hall in Manchester.

Het Duo nam met veel plezier deel aan muziekfestivals in Edinburgh Fringe en Salzburg. Ze worden regelmatig uitgenodigd op het Orlando Festival ( Nederland), RNCM in Manchester en Schloss Heiligenberg in Duitsland. Na het succes in de UK begon het Nemtsov Duo op het continent op te treden, vooral in Duitsland en Oostenrijk, in steden als Stuttgart, München, Salzburg en Wenen.

Het Nemtsov Duo bracht onlangs een CD uit op het Italiaanse Azurro Records label (Boccherini, Chopin en Beethoven) en hun nieuwe CD op CMF label bevat sonates van Maxwell-Davies en Sjostakovitsj  alsmede stukken van Shedrin, Grieg en Nemtsova. Mikhail en Elena spelen graag een grote verscheidenheid aan repertoire, bestaande uit meesterwerken uit verschillende tijdperken en stijlen.

Het Nemtsov Duo is gevestigd in Oostenrijk.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit