English
Musici

Margreet Honig

Musicus, docent 13 – 17 augustus

De Nederlandse sopraan Margreet Honig studeerde bij Annie Hermes en Corrie Bijster aan het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens ging ze naar de Verenigde Staten om daar verder te studeren bij Evelyne Lear, en naar Parijs om zich onder leiding van Pierre Bernac te bekwamen in het Franse repertoire. Zij gaf vele recitals met pianist Rudolf Jansen en heeft met hem en met het Radio Kamer Orkest onder leiding van Kenneth Montgomery talloze opnames gemaakt.

De laatste 30 jaar wijdt ze zich geheel  aan de pedagogische aspecten van het zingen. Ze werkte vele jaren als docent aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze wordt graag uitgenodigd voor het geven van masterclasses en interpretatie­cursussen, zowel in Europa als in Noord- en Zuid Amerika. Zo gaf ze o.m. masterclasses aan de Conservatoria van Zürich, Basel, Hamburg en Versailles, aan het Conservatoire National Superieur van Parijs, de Royal Academy in Londen en het Curtis Institute in Philidelphia. Margreet Honig bezoekt ook regelmatig de operastudio’s van de Beierse Staatsopera en de Letse Staatsopera om er les te geven.

Vele zangers van over de hele wereld hebben met de hulp van Margreet Honig als vocal coach de weg naar de grote podia gevonden.

Fotograaf: Foppe Schut

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit