Musici Musici

Jonathan Bonny

Musicus, 17 – 21 augustus 2022

Jonathan Bonny (°1992, Brugge) studeerde klassiek slagwerk aan de conservatoria van Gent, Helsinki en Den Haag. De laatste jaren maakt hij bijna fulltime deel uit van interdisciplinaire theaterproducties als multi-instrumentalist en/of componist. Om zich in de nabije toekomst meer te focussen op het uitvoeren van zijn eigen muziek, werkt Jonathan momenteel aan de creatie van zijn artpop alter ego JÓRMA. Met dit solo-project bouwt hij sinds 2021 (ondersteund door het talentontwikkelingstraject Station Noord) bruggen: tussen popcultuur en muziektheater, tussen werkplaats Groningen en woonplaats Rotterdam en tussen zichzelf en zijn publiek.

Jonathan speelt/speelde o.a. bij Slagwerk Den Haag, AskolSchönberg, Blindman[Drums], Ensemble KLANG, Club Guy&Roni, HardScore, de Vlaamse Opera, de Dutch National Opera, Orkater en Silbersee. Composities van zijn hand werden uitgevoerd door het Spectra Ensemble, Lunapark, Casco Phil, Diamanda Dramm, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en DeCompagnie.. Hij schreef muziek voor voorstellingen van Teddy’s Last Ride, MoON Productions, Boost Producties, PeerGroup, Silbersee, theater Sonnevanck en de VPRO. 

In 2012 werd hij tweede op het Yamaha Benelux slagwerkconcours en in 2014 won hij een eerste prijs voor de categorie vibrafoon op het internationale Percussion Arts Society concours in Italië. In 2016 voerde hij de winnende compositie (Stream for Marimba, Nikos Kokolakis) uit op het compositieconcours binnen de TROMP international percussion competition. In 2020 werd Jonathan genomineerd voor de Keep an Eye productieprijs. 

 

Fotograaf portret: Yves Drieghe
Fotograaf omslagfoto: Kelly Alexandre

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit