Masterclass ensemble Musici Musici

Hamlet Trio

Hamlet Piano Trio

Aleandro Giuseppe Libano piano
Petra Heric viool
Pelayo Cuéllar Sarmiento violoncello

Het Hamlet Piano Trio is ontstaan in 2020 op het Conservatorium Maastricht onder leiding van Anastasia Safonova. Het trio bestaat uit de violiste Petra Heric, een studente van Boris Belkin, de cellist Pelayo Cuéllar Sarmiento, een student van Alexander Chausian, en de pianist Aleandro Giuseppe Libano, een student van Joop Celis.

Petra Heric begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen bij de muziekschool Vrhnika, waar ze al snel werd erkend als een wonderkind. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium voor muziek en ballet in Ljubljana, waar ze een uitzonderlijke leerling was van professor Primoz Novsak. Momenteel studeert ze bij professor Boris Belkin aan het Conservatorium van Maastricht. Professor Belkin koos haar uit voor twee beurzen aan de Accademia Chigiana in Siena. Daarnaast ontving ze al vele prijzen op nationale en internationale wedstrijden. Als soliste en in ensembles trad zo op op vele belangrijke podia in Slovenië, Servië, Kroatië en Italië.

Pelayo Cuéllar, geboren in 1995 in Gijón Spanje, begon zijn cellostudie op vierjarige leeftijd, aangemoedigd door zijn muzikale omgeving. Met een muzikale opleiding gebaseerd op de Russische traditie van het spelen van de cello, ontwikkelde Pelayo zijn studies in Asturië Spanje en Nederland, waar hij zijn masterdiploma voortzet aan het Conservatorium in Maastricht. Hij maakt als cellist deel uit van verschillende groepen die hem ertoe hebben gebracht te spelen in landen als Spanje, Duitsland, de Verenigde Staten, Roemenië, Hongarije, Portugal en Nederland.

De veelzijdige Italiaanse pianist Aleandro Giuseppe Libano wordt door Angelo Arciglione, een van zijn mentoren, beschouwd als “een jonge pianist die een briljante carrière is begonnen”. In het verleden speelde Aleandro o.a. in Italië, Duitsland, Nederland en Zweden. Hij is prijswinnaar van vele nationale en internationale concoursen in Italië. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium ins Maastricht bij professor Joop Celis en behaalde hij een cum laude pianodiploma en een speciale vermelding onder leiding van professor Giulio De Luca  aan het Conservatorium di Musici “G. Martucci” in Salerno. Dit jaar ontving hij de Willem Mengelberg financiële steun van de Stichting Concertgebouworkest in Amsterdam.

Contact: hamlettrio2021@gmail.com

Concerten tijdens Orlando Festival 2021:
17 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur
20 augustus
 Glaspaleis Schunck Heerlen 12:30 uur
20 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit