English
Musici

Eurasia Kwartet

Eurasia Kwartet
Asia Czaj eerste viool
Egle Kaunietyte tweede viool
Ekaterina Degtiareva altviool
Stanislav Degtyarev cello

De fundamenten van het Eurasia Quartet zijn gelegen in de Russische strijkerstraditie. Het strijkkwartet is opgericht in Maastricht in 2013 en ontleent zijn naam aan de afkomst van de vier musici; elk van hen heeft een band met Rusland, een land dat Europa en Azië verbindt. De leden van het kwartet hebben elk prijzen gewonnen op verscheidene internationale concoursen, zowel als solist en als lid van verschillende ensembles.

Het kwartet wil zich onderscheiden met een professionele aanpak en een sterke muzikale persoonlijkheid. Hun repertoire is zeer gevarieerd, met muziek uit verschillende stijlen en genres. Tegelijkertijd willen de musici zichzelf continu verbeteren en de grenzen opzoeken van het repertoire en van de uitvoeringsmogelijkheden van het ensemble. Hierin worden ze bijgestaan en gecoached door Henk Guittart, voormalig lid van het Schönberg Kwartet.

Het Eurasia Quartet verzorgt regelmatig optredens in Maastricht en op andere locaties in Nederland, België en Duitsland. In januari 2015 kreeg het kwartet als prijs van  de Storioni Competitie enkele masterclasses van de leden van het Storioni Trio. In 2016 ontvingen zij de Henriëtte Hustinxprijs als het meest veelbelovende ensemble van het Conservatorium Maastricht. In de afgelopen jaren namen zij deel aan de masterclass van het Orlando Festival.

Concerten tijdens Orlando Festival 2019:
11 augustus Cellebroederskapel Maastricht 11:00 uur
11 augustus Salviuskerk Limbricht 15:00 uur
15 augustus Openluchttheater Valkenburg 20:30 uur

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit