Musici

Eurasia Kwartet

Eurasia Kwartet
Asia Czaj viool
Egle Kaunietyte viool
Ekaterona Degtiareva altviool
Stanislav Degtyarev violoncello

Het Eurasia strijkkwartet is opgericht in Maastricht in 2013 en ontleent haar naam aan de afkomst van de vier musici; elk van hen heeft een band met Rusland, een land dat de Europese en Aziatische muzikale tradities met elkaar verbindt.

De leden van het kwartet hebben elk prijzen gewonnen op verscheidene internationale concoursen, zowel als solist en als lid van verschillende ensembles. Het kwartet onderscheid zich door een professionele aanpak en een sterke muzikale persoonlijkheid. Hun repertoire is zeer gevarieerd, met muziek uit verschillende stijlen en genres. Hierin worden ze bijgestaan en gecoached door Henk Guittart, voormalig lid van het Schönberg Kwartet.

Het Eurasia Quartet verzorgt regelmatig optredens in Maastricht en op andere locaties in Nederland, België en Duitsland. In januari 2015 kreeg het kwartet als prijs van  de Storioni Competitie enkele masterclasses van de leden van het Storioni Trio. In 2016 ontvingen zij de Henriëtte Hustinxprijs als het meest veelbelovende ensemble van het Conservatorium Maastricht.

In 2020 werd het Eurasia Kwartet drievoudig winnaar van internationale competities. In januari 2020 wonnen ze de tweedeprijs tijdens het ‘Central International String Quartet Competition’ in Malta. In februari van hetzelfde jaar wonnen ze de eerste prijs tijdens de ‘Grand Prize Virtuose – International Music Competition’ in Londen, het Verenigd Koninkrijk. In maart werden ze eerste tijdens de tweede ‘AEMC international champer music competition’ in Italië.

In juni 2020 voerde het Eurasia Kwartet de wereldpremière uit van Lawrence Kramers ‘Strijkkwartet No. 8 – Reflections and Memories’ (2018-2020). Het optreden vond plaats tijdens de AEMC Conference.

Concerten tijdens Orlando Festival 2021:
22 augustus Galerie Pictura Aijen 16:00 uur

22 augustus Kasteel de Keverbeg Kessel 20:00 uur

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit