Masterclass ensemble Musici Musici

Eunoia Duo

Eunoia Duo

Yik Liang Soo viool
Elzė Fedorcovaitė piano

Het Eunoia Duo, dat eind 2020 werd gevormd tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland, brengt twee ondernemende jonge musici samen die hun talenten gebruiken om gevoeligheid en opwinding te brengen in een breed repertoire. In 2021 wonnen ze de 1e prijs in de internationale kamermuziekwedstrijd ‘Spring Sonata’ in Litouwen.

Yik Liang Soo, een Maleisische violist, begon zijn studie bij Su Zhu-Yuan. In 2017 vervolge Yik zijn muziekopleiding bij Catherine Lord aan de Wells Cathedral School in het Verenigd Koninkrijk als beursstudent. Heir kreeg hij veel kansen om op te treden, waaronder: het leiden van het Wells Symphony Orchestra, een tour naar Hong Kong en Jersey met zijn kwartet en talloze openbare recitals in het Verenigd Koninkrijk. Yik studeert momenteel bij Maya Iwabuchi en Joseph Swensen in de RCS.

Elzė Fedorcovaitė, Litouwse pianist, studeerde bij professor Aleksandra Žvirblytė aan de Nationaal M.K. Ciurlionis Arts School in Vilnius in Litouwen. Momenteel studeert ze bij Fali Pavri en Petras Geniušas aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland. Elze heeft deelgenomen aan vele internationale wedstrijden en heeft daarmee vele prijzen behaald. Zo won ze onder andere de Grand Prix en de 1e prijs in Music Without Borders in Litouwen (2014) en Stockholm International Music Competition (2019) en werd ze benoemd tot beste pianist van het Poolse muziekfestival ter nagedachtenis van Frederic Chopin in 2016. Elze heeft veel uitvoeringsmogelijkheden, waaronder concerten met kamer- en symfonische orkesten in Polen en Litouwen. Ze heeft daarnaast ook recitals gegeven in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Polen en Italië.

Het Eunoia Duo speelt graag werken van vele componisten, van Bach tot Schnittke. Een van hun vele doelen is om het publiek te introduceren met minder bekende stukken. Bij elk stuk verkent het duo verschillende delen van zichzelf en streeft het naar een diepere verbinding met niet alleen zichzelf maar met elkaar en vooral met het publiek. Wanneer het duo geen muziek speelt, zijn ze waarschijnlijk aan het koken en eten om Yik’s eindeloze eetlust te stillen.

Concerten tijdens het Orlando Festival 2021:
15 augustus Theehuisconcerten Odapark Venray 15:30 uur
18 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur
21 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit