Masterclass ensemble Musici Musici

Duo Sliecāns & Kalējs

Duo Sliecāns & Kalējs

Dāvis Sliecāns altviool
Aleksandrs Kalējs piano

Duo Kalējs & Sliecāns is opgericht in 2016. Ze wonnen o.a. de prijs van ‘The Best Chamber Ensemble’ tijdens de 24ste editie van het JVLMA. Hierdoor maakten ze een concerttournee in de Verenigde Staten.

Sindsdien presenteren de musici regelmatig nieuwe concertprogramma’s in recitals in onder meer Sendesaal Bremen en Haus Schütting in Duitsland, internationale festivals zoals European Christmas, Avanti! in Letland en Estland evenals het openingsconcert van een livestream-recitalreeks van het Concertgebouw in Latvija. Recente hoogtepunten van het ensemble waren o.a. het winnen van de grote prijs tijdens de Chamber Music Program Competition van de Brotherhood of Blackheads en de 1e plaats op de 24ste editie van Brussels International Music Competition.

Het duo staat bekend om zijn creativiteit en flexibiliteit en werkt aan een breed repertoire, wat inmiddels bestaat uit transcripties van de muziek van Scarlatti en Mozart tot wereldpremières van hedendaagse stukken. De musici hebben succesvolle samenwerkingen gehad met o.a. de befaamde Letse componisten Arturs Maskats, Aibars Kalējs en Imants Zemzaris. De jonge, getalenteerde componisten Madara Pētersone en Agita Reķe hebben hun werken opgedragen aan het duo.

Duo Kalējs & Sliecāns hebben onder begeleiding van o.a. professoren Gunta Rasa, Sergejs Osokins, Herta Hansena, James Maddox, Sergei Azizian, Stefan Mendl en Sibila Konstantinova.

Concerten tijdens Orlando Festival 2021:
14 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur
18 augustus
 Parc Imstenrade Heerlen 15:00 uur
21 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit