Masterclass ensemble Musici Musici

Duo Ossianis

Duo Ossianis
Oxana Thijssen harp
Kasper Schonewille piano

Duo Ossianis bestaat uit harpiste Oxana Thijssen en pianist Kasper Schonewille, zij vormen al sinds 2014 een duo en zijn daarmee het enige vaste duo in Nederland dat in deze bezetting speelt. Ze streven naar de herontdekking van vergeten en originele duowerken voor harp en piano. Beide muzikanten zijn onlangs cum laude afgestudeerd voor hun individuele masteropleidingen in respectievelijk Salzburg en Düsseldorf.

Oxana en Kasper hebben zich als solisten meerdere malen met succes mogen bewijzen, hebben ieder succesvolle prijzen behaald en willen ook samen hun publiek laten zien, wat deze speciale combinatie allemaal te bieden heeft. Hun accent ligt op de vroeg-romantische periode, de tijd waarin deze kamermuziekbezetting zijn hoogtepunt bereikte.

Naast Romantische werken richt het duo zich ook op het moderne/hedendaagse repertoire. Zo werkten ze in 2015 samen met de componist Wim Zwaag, die speciaal voor hen een compositie schreef. In 2019 werkten ze met de componist Paul Patterson, wiens compositie Fantasia zij voor het eerst in de bezetting voor harp en piano speelden.

Het duo werd met veel enthousiasme gecoacht door o.a. Erika Waardenburg, Jeroen Riemsdijk, Henk Guittart en Stephen Fitzpatrick.

Concerten tijdens Orlando Festival 2021:
13 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur
14 augustus Sint-Antonius Abtkerk Mook 20:00 uur
19 augustus Namiddagconcert/masterclass Aula Minor Kerkrade 16:30 uur

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit