English
Musici

Cyrus Allyar

Musicus 8 – 18 augustus

Cyrus Allyar werd geboren in 1994 in Los Angeles, Californië. Na zijn eerste muzieklessen van zijn vader te hebben ontvangen, begon hij op zevenjarige leeftijd trompet te spelen en werd hij leerling van Prof. Boyde Hood van de Los Angeles Philharmonic. Cyrus speelde tot zijn achttiende in het Amerikaanse Jeugd Symfonie Orkest, waarna hij naar Duitsland verhuisde om zijn muzikale opleiding te vervolgen. Hij voltooide zijn bacheloropleiding in Freiburg bij professor Wim van Hasselt en volgt momenteel de masteropleiding in Karlsruhe bij professor Reinhold Friedrich.

Cyrus was academie student van de Stuttgarter Philharmoniker en trad op als remplaçant in orkesten zoals de Opéra National de Paris, Orchestre de chambre de Paris, Orchestre National de Lille, Württembergische Philharmonie Reutlingen, Nationaltheater Mannheim, Macao Symphony Orchestra en het Hongaars Nationaal Philharmonisch Orkest.

Als solist trad hij op met het Orchestre de chambre Paul Kuentz. Als fervent baroktrompettist trad hij op met barokspecialisten als Ton Koopman en voerde hij sololiteratuur op baroktrompet uit in de zomeracademie van het Freiburger Barockorchester.

Momenteel speelt hij eerste trompet bij Ludwig in Amsterdam.

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit