Musici

Charly Delbecq

Musicus 12, 18 – 19 augustus 2021

Charly Delbecq studeerde sinds zijn prille jeugd piano in zijn geboortestad Moeskroen, en behaalde reeds snel prijzen op meerdere wedstrijden. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Mons – Arts² onder de leiding van Dalia Ouziel en Rosella Clini, Catherine van Loo en Eugène Galand. Hij behaalde zijn Master Didactique en Master Spécialisé Piano, evenals een Master Spécialisé Accompagnement, alle drie met hoge onderscheiding.

Charly Delbecq volgde masterclasses bij Chantal Bohets, Dalia en Orit Ouziel, Milka Laks, Nadine Delsaux, Jun Kanno (Japan), Teresa Trevisan, Romolo Gessi (Italië) en Stéphane Lemelin (Canada). Hij werd geselecteerd voor de “Udo Reinemann International Masterclasses” met de bariton Thomas Van Caekenberghe.

Charly werd uitgenodigd als solist bij het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie (ORCW) binnen het kader van het festival “Côté Cour, Côté Jardin” en op het “Festival International de Piano de Quaregnon”. Op het Orlando Festival en het Festival des Minimes treedt hij op met de tenor Axel Everaert.

Naast zijn carrière als solist en kamermusicus is Charly Delbecq leraar piano aan de Muziekacademie van Vorst.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit