Musici

Axel Everaert

Musicus 12, 18 – 19 augustus 2021

Axel Steven Everaert studeerde musicologie aan de Koninklijke Universiteit van Leuven en zang, Duits lied en kamermuziek in Rome en Zürich onder leiding van Gianella Borelli, Ré Koster, Irwin Gage en Ileana Cotrubas. Hij was laureaat van verschillende internationale zangconcoursen. In 1993 debuteerde hij aan de Oper der Stadt Köln als Don Polidoro in Mozarts La Finta Semplice.

Hij zong onder andere aan de Opéra Comique in Parijs en de operahuizen van Rome, La Fenice in Venetië, Trieste, Napels, Athene, Bremen, Koblenz, Aken, Avignon, Toulouse, Marseille, Nice en Lille, en gaf concerten met het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het Nationaal Orkest van België, het Orchestre Philharmonique de Liège, de Stuttgarter Philharmoniker, Collegium Instrumentale Brugense en Musica Antiqua Köln. Zijn repertoire omvat voornamelijk rollen van Rossini, Donizetti, Mozart en Richard Strauss.

Als liedzanger was Axel Everaert o.a. te gast in Zürich, Genève, Rome, Firenze, Amsterdam en Luxemburg. Met Pascale del Marmol nam hij een CD op met liederen van Ottorino Respighi (PAVANE) en een CD met liederen van Franz Liszt, Gabriel Fauré, Felix Mendelssohn en Gioachino Rossini (EBS). Voor hetzelfde label maakten ze in 2004 een CD volledig gewijd aan Rossini. Voor het label CLASSIC VOICE zong hij de tenoraria’s in Bachs Matthäus-Passion onder leiding van Diego Fasolis.

In het 2006 werd hij uitgenodigd door sopraan Sumi Jo en het Koninklijk Concertgebouw Kamerorkest voor een Händel-duet op haar Barok-CD (WARNER BROS).

Axel Everaert is docent zang aan het Conservatorium van Maastricht en vocal coach aan de Nationale Opera van Riga. Hij werkt als gastdocent aan het Bolshoi-theater in Moscow.

Overzicht musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit