English
Musici

Axel Dewulf

Axel Dewulf slagwerk

Axel Dewulf begon zijn muziekopleiding op 6 jarige leeftijd in de muziekschool van Oostende, België. Daar volgde hij drumlessen en enkele jaren later ook basgitaar. In 2011 startte hij zijn bachelor opleiding klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Gent, waar hij les volgde bij Wim Konink en Gert D’haese. Na het volgen van een masterclass pauken in Ljubljana, gegeven door Raymond Curfs, nam de interesse in orkestslagwerk enorm toe. Axel ging een jaar op erasmus naar München om bij hem te studeren en zijn orkestspel te verfijnen. Na dat jaar ging hij terug naar Gent om daar zijn masteropleiding af te werken. Tenslotte startte Axel een nieuwe master slagwerk aan het conservatorium van Den Haag. Daar studeerde hij slechts één jaar, want in september 2017 won hij een auditie in de Philharmonie Zuidnederland, het orkest gevestigd te Eindhoven en Maastricht.

Axel is naast zijn vaste baan in het orkest ook actief als freelancer in België en Nederland, zowel in de orkest-, ensemble- of amateurwereld. Hij was ook lid van het Gustav Mahler Jugendorchester in 2016 tijdens de zomertournee en werd uitgenodigd om in 2017 weer deel te nemen, maar zei dit af om zich toe te leggen op de voorgenoemde auditie.

Naast klassieke muziek houdt Axel zich ook regelmatig bezig met de genres lichte muziek, pop en rock. Dit als bassist, gitarist of drummer.

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit