English
Masterclass Zang Musici

Anna Emelianova

Anna Emelyanova is geboren in Moskou. Ze begon haar muzikale opleiding op zesjarige leeftijd. Anne kreeg pianoles op een speciale lagere school voor jong talent (Gnessins) en ze zette haar muzieklessen voort op een bijzondere middelbare school, waar ze zang studeerde. Naast deze muzikale training werkte ze op de jeugdafdeling van het beroemde Stanislavski Opera Theater en nam balletles.

Anna studeerde voor haar bachelor opleiding Concert en Opera, Kamermuziek en Docent op de Russische Academie. Tijdens haar studie vertolkte ze verscheidene rollen in de Opera Studio van de Academie. Naast haar concertactiviteiten was Anna ook actief als componist en ze werkte zowel als zangeres bij het Moskous Staatscircus als in studio’s en bij verschillende ensembles. Ze wilde graag haar talent voor opera verder ontwikkelen en daartoe kwam ze in 2012 naar Maastricht om aan het conservatorium te studeren bij Axel Everaert.

In 2015 voltooide ze de Master opleiding Solozang en Opera Cum Laude. Gedurende haar studie ontving ze een beurs om in Italië deel te nemen aan de prestigieuze Mediterranean Opera Studio. Na haar afstuderen heeft Opera Zuid Anna uitgenodigd, ze zong daar vervolgens rollen zoals Clorinda in La Cenerentola van Rossini, Gilda in Rigoletto van Verdi, Musetta in La Boheme van Puccini, Susanna in Le Nozze di Figaro van Mozart, Sophie in Werther van Massenet and La Princesse Elsbeth in Opera Fantasieën van Offenbach.

Momenteel werkt Anna aan nieuwe opera rollen; ook geeft ze recitals, zingt in oratoria, geeft pianoles en zangles en neemt deel aan festivals.

Overzicht Musici

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit